Anul acesta One World Romania isi propune sa traverseze granita spre noi dimensiuni ale documentarului si duce festivalul in spatii noi, de la cort pana la mall. In premiera, vernisam cea de-a noua editie a Festivalului de Documentar si Drepturile Omului One World Romania la etajele 3 si 4 ale Muzeului National de Arta Contemporana.

Intregul festival va fi o experienta multimedia neconventionala din care va oferim o prima doza luni seara la MNAC. Pentru prima oara la un festival de film din Romania aducem ochelarii de realitate virtuala si va prezentam filme documentare 360ᅡ. Vom urmari un fragment extras din spectacolul lui Cinty Ionescu "Intre doua pastile" si un performance cu proiectii de film pe corpuri umane realizat de Vava Stefanescu si echipa CNDB. Proiectam si 3 dintre documentarele selectiei de anul acesta dupa care incheiem seara pe terasa cu muzica live interpretata de Mohamad Zatari alaturi de Iosua Galev si DJ set-uri ale lui BadMashadi si [electro]BadMashadi. Intrarea este libera la evenimentul de deschidere, in limita locurilor disponibile. Pentru cinefilii inversunati, proiectiile de filme incep tot luni la Elvire Popesco, Union si Hollywood Multiplex.

In patru din locatiile festivalului vom organiza zone cu jocuri video documentare - un nou gen care castiga din ce in ce mai multi fani peste tot in lume. La One World Romania ai ocazia sa incerci mai multe jocuri, dar si sa te intalnesti cu 2 dintre creatorii lor - Ludo Hekman si Michiel van der Ros. Cei doi fac parte din organizatia Butch and Sundance Media si isi vor prezenta proiectele, dar si potentialul enorm al acestei noi industrii, joi, 24 martie, incepand cu ora 18:00 la Centrul Ceh din Bucuresti.

Desigur, ca in fiecare an va asteptam cu multe alte evenimente conexe: lansarea dvd-ului Sahia Vintage II, o prezentare a unui film inca in lucru insotita de o dezbatere cu tema "30 de ani dupa Cernobil", o expozitie cu desene de presa realizate de peste 50 de graficieni din toata lumea, si altele despre care puteti afla detalii aici.

Va asteptam pe site, facebook si youtube cu mai multe stiri despre ce veti vedea la One World Romania 2016! Nu uitati ca biletele pentru festival sunt disponibile pe site-ul Eventbook. Festivalul are loc in perioada 21-27 martie la Cinema Eforie, Cinema Union, Cinema Elvire Popesco, Hollywood Multiplex si Centrul Ceh.