In Bucuresti, fiecare sfarsit de saptamana este plin de optiuni interesante. Capitala tuna si aduna concerte, festivaluri, spectacole de teatru pe alese, vernisaje si petreceri. Daca inca nu ti-ai facut o harta de iesit in oras, iti prezentam o lista cu cele mai asteptate evenimente din perioada 18-20 martie. Printre altele, ai de ales intre concerte Akua Naru, Luna Amara, DOC, Cargo, filme europene nominalizate la Gopo si filme care vor rula in cadrul festivalului de film experimental BIEFF.

HotNews.roFoto: Hotnews

Concert Cargo si lansare de DVD, la Arenele Romane

Vineri, 18 martie, de la ora 20.00, cea mai titrata trupa de rock romaneasca, Cargo, lanseaza noul DVD intitulat "Live la Arenele Romane". Lansarea va fi in acelasi loc unde a fost filmat, pe 30 octombrie 2014, show-ul "Noaptea Vrajitoarelor". Dupa concertul aniversar "Cargo 30 de Ani" din cadrul Metalhead Meeting 2015, care a fost votat "Best Metal Show 2015", este momentul sa scriem o noua fila de istorie a rockului romanesc !", transmit membrii trupei. In 2015 trupa Cargo a implinit trei decenii de la infiintare, iar membrii trupei au fost decorati pe 15 martie la Palatul Cotroceni de catre presedintele Klaus Iohannis.

Filmele europene nominalizate la premiile Gopo, proiectate la Cinema Union

Cele cinci filme nominalizate la categoria "cel mai bun film european" de la premiile Gopo vor putea fi vazute pana duminica, la Cinema Union din Bucuresti. Printre peliculele care vor fi proiectate se numara Ex Machina, Leviathan si Winter Sleep. Pretul unui bilet este de 10 lei. Ex Machina, SF-ul britanic, regizat de Alex Garland, poate fi vazut sambata de la ora 16.00, filmul Leviathan, distins cu Premiul pentru scenariu la Festivalul de la Cannes si descris, fara rezerve, drept "capodopera" de The Guardian si alte mari publicatii ale lumii va rula duminica, de la 18.30, Plemya, drama regizata de Myroslav Slaboshpytskiy ruleaza sambata de la 13.30. Duminica de la 16.30 puteti viziona pelicula Le tout nouveau testament, iar Winter Sleep, lungmetrajul regizat de cineastul turc Nuri Bilge Ceylan, ce a fost distins cu trofeul Palme d'Or la Festivalul International de Film de la Cannes 2014, poate fi vazut sambata de la 18.00 si duminica dupa amiaza, incepand cu ora 13.00, la Cinema Union.

Bucharest International Experimental Film Festival (BIEFF)

Pana pe 20 martie, in Bucuresti se desfasoara cea de-a sasea editie BIEFF. Festivalul il aduce in capitala pe castigatorul Tiger Award la Rotterdam 2015, dar si cele mai provocatoare scurtmetraje din competitia aceluiasi festival, in cadrul sectiunii You Run Through My Veins. Urmeaza trei zile pline de surprize, anunta organizatorii. De la premiera Eisenstein in Guanajuato de Peter Greenaway, proiectat la Gala de inchidere, la Rebel With a Cause - sectiunea pentru liceeni, pana la Golden Shorts: Best Films in Major Festivals - proiectia-eveniment de la Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti.

Teatru: "Frumoasa calatorie a ursilor panda povestita de un saxofonist care avea o iubita la Frankfurt", la Unteatru

Teatrul Unteatru pune in scena vineri, de la ora 19.00, Frumoasa calatorie a ursilor panda povestita de un saxofonist care avea o iubita la Frankfurt, de Matei Visniec, in regia Catalinei Buzoianu. Un spectacol care te face sa razi si sa plangi pe parcursul unei singure ore. Istoria lui Visniec incepe ca o poveste de dragoste din lumea noastra: doi tineri se trezesc intr-o dimineata in acelasi pat si nu-si amintesc nici cum au ajuns acolo, nici daca au facut dragoste, dar incep o relatie.

Concert Akua Naru la Arenele Romane

Arenele Romane gazduiesc sambata, 19 martie, de la ora 21.00, un spectacol plin de lirism contemporan sustinut de Akua Naru. Acompaniata la chitara, tobe, clape, saxofon, flaut, bass si turntable, reinventatoarea hip-hop-ului feminin pregateste cu gratie si forta creatoare un concert la fel de mersmerizant ca de fiecare data. Seara va fi completata de Silent Strike si Vlad Dobrescu.

Teatru: Pescarul si sufletul sau, la teatrul Odeon

Sambata, de la ora 19.30, teatrul Odeon pune un scena spectacolul Pescarul si sufletul sau, care are la baza un basm scris de Oscar Wilde. Regizoarea Carmen Lidia Vidu pune in scena un spectacol de teatru-multimedia pe un text ce nu este doar o poveste de iubire interzisa, ci si o meditatie despre tensiunea trup-spirit, despre importanta inimii in constructia eului, despre ce ne aduce fericirea si salvarea. Din distributie fac parte: Marius Stanescu, Petre Nicolae, Marian Lepadatu, Diana Gheorghian, Amelia Stuparu, Eugenia Pasat.

Concert Luna Amara in club Fabrica

Sambata seara, de la ora 20.00, Dark Side Nights iti propune o seara cu Luna Amara. Trupa va urca scena din club Fabrica in jurul orei 23.30. Cu un portofoliu live impresionant si o abordare proprie a muzicii rock, cu influente inclusiv din spectrul metalic si progresiv, Luna Amara continua sa fie relevanti prin arta lor cu mesaj, profunzimea versurilor si pasiunea cu care se urca pe scena de fiecare data.

Retro Party cu DJ-ul Sorin Lupascu, la Trollo Pub

Sambata, de la ora 22.00, la Trollo Pub este invitat Sorin Lupascu, unul dintre pionierii DJ-ingului de club din Romania, ultimul din generatia DJ-ilor anilor 70-80-90 si singurul Dj din tara care se mai ocupa cu cel mai amplu si mai sanatos sistem de sunet, cel analog (discuri). Sorin Lupascu, este omul care a transformat Romania anilor '80 intr-o mare discoteca . El vine insotit de tot arsenalul analogic, o colectie unicat de peste 23.000 viniluri! O viata dedicata muzicii l-a transformat intr-o legenda vie

Poetry Beats cu Deliric, CTC, Iv cel Naiv, Krem, la Beraria H

Pe 21 martie este ziua Internationala a Poeziei, insa la Bucuresti va fi furat startul inca de duminica, 20 martie. La Beraria H din capitala va avea loc primul show poetic din Romania care ii aduce impreuna pe Deliric, DOC, Vlad Dobrescu si poetul anonim Iv cel Naiv. Veti avea astfel parte de o conversatie experimentala de versuri contemporane, purtata live intre poeti si poeti de strada. Citeste interviul HotNews cu Iv cel Naiv aici. Evenimentul de duminica face parte dintr-o campanie-manifest numita "Plateste cu poezie".

Concert Alina Manole la Teatrelli

Duminica, de la ora 19.00, cantareata folk-jazz Alina Manole va invita la un concert simplu, la Teatrelli. Muzica artistei este de esenta tare si concentrata. Prin cele 3 albume de pana acum a definit un stil muzical cu amprenta puternica. Alina Manole este considerata una dintre cele mai frumoase voci feminine din muzica tanara.