In Bucuresti, fiecare sfarsit de saptamana vine cu foarte multe optiuni interesante. Astfel, in weekend capitala tuna si aduna concerte, festivaluri, spectacole de teatru, petreceri sau targuri. Daca inca nu ti-ai facut planuri pentru zilele urmatoare, iti prezentam o lista cu cele mai asteptate evenimente din perioada 25-27 martie, de la concerte Dragonu AKA 47, OCS, Alternosfera, la filme documentare despre drepturile omului.

Alternosfera. Inregistrat in Romania 2. foto 2Foto: Hotnews

Concert Dragonu AKA 47 | Omu Gnom | Battle MC Romania | DJ Oldskull in club Fabrica

Vineri, de la ora 21.00, in club Fabrica aterizeaza Dragonu AKA 47, Omu Gnom, Battle MC Romania si DJ Oldskull. Dragonu, pe numele sau Dragos Tudorache este un cantaret de rap, fost interpret de hip-hop. A facut parte din trupa Specii, alaturi de Chimie si Gazah si a scos doua albume alaturi de Kazi Ploae. In prezent face parte din trupa Haarp Cord.

Spectacol " Amalia respira adanc", la Unteatru

Spectacolul "Amalia respira adanc", de Alina Nelega, in regia Marianei Camarasan, cu actrita Cristina Casian, se joaca vineri, 25 martie, la ora 19:00, la Unteatru (strada Sfintii Apostoli nr. 44). Destinul Romaniei, din anii '60 pana in 2000, ne este spus prin povestea unei femei ce-si traieste viata in acesta perioada. In ipostazele de adolescenta pioniera, mama, batrana cunoaste un traseu trist, pe care insa il strabate plina de candoare, seninatate si curaj. Pentru acest rol, actrita Cristina Casian a fost distinsa cu Premiul Uniter pentru Debut in 2008.

A Classic Jazz Evening la BEAT bar umanist

BEAT bar umanist va invita vineri, de la ora 19.30, la un concert de jazz intr-un spatiu intim. Vor canta Ciprian Pop,un chitarist cunoscut pe scena jazz-ului romanesc si nu numai, avand in portofoliu numeroase colaborari si proiecte prestigioase, si Elena Morariu, o tanara vocalista, absolventa a Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti, castigatoare a premiului "L'animax" pentru dublajul in limba franceza a unui film anime.

Concert Omul cu Sobolani in club Fabrica

OCS, prescurtarea de la Omul cu Sobolani este numele trupei formate din Dan Amariei, Nicu Arama , Mihnea Dobrota si Radu Andrei, care a luat nastere in Constanta, in urma cu optsprezece ani. Stilul lor muzical consta in principal din influente grunge, rock alternativ si pop rock, imbinate intr-un stil propriu. Trupa va concerta sambata seara in Fabrica. In deschidere vor canta trupele Inside si Flash Rodeo.

Concert Alternosfera, Alexandrina si Gandul Matei la Arenele Romane

Alternosfera, Alexandrina & band si Gandul Matei sunt cele trei trupe de peste Prut ce vor evolua la editia din acest an a Concertului #dinBasarabia, pe 26 martie, la Arenele Romane, cu ocazia aniversarii a 98 de ani de la Unirea Basarabiei cu Tara (27 martie 1918). Alternosfera este o formatie de rock alternativ, infiintata in decembrie 1998 la Chisinau. De-a lungul timpului, trupa a sustinut sute de concerte in Romania si Republica Moldova, lansand cinci albume si un EP. In luna octombrie a anului trecut, Alternosfera a lansat albumul " Haosoleum" , ultima parte a tripticului "Epizodia", printr-un concert inedit la Arenele Romane din Bucuresti. De asemenea, trupa a primit, pentru al treilea an consecutiv, titlul " Best Romanian Alternative Rock Band 2015" si de "Best Romanian Alternative Album 2015". Alexandrina Hristov este o artista care combina perfect muzica, pictura si poezia, iar Gandul Matei este o trupa derock alternativ din Chisinau, infiintata in 1996, ce combina rock-ul melodic, punk, hardcore, blues, post-punk, cu influente din folclorul autohton romanesc, punand accent pe trompeta.

Spectacolul "Noi 4" la Godot Cafe Teatru

Sambata dupa-amiaza, de la ora 15.00, Godot Cafe Teatru pune in scena spectacolul "Noi 4", scris de Lia Bugnar si regizat de Dorina Chiriac. Spectacolul reuneste unele dintre cele mai apreciate talente actoricesti ale scenei bucurestene: Maria Obretin, Ilinca Manolache si Marius Manole. Povestea din "Noi 4" este, de fapt, o antipoveste, asa cum e pusa in scena, fiind conceputa pe cel putin doua planuri, cu intrari si iesiri dintr-o asa-zisa realitate, in care numele personajelor, referirile la situatii reale creeaza tot timpul senzatia de "adevar".

Spectacolul "Schneider & Schuster" la ArCub

Pe 27 martie, pe scena ArCub vor urca, in premiera nationala, actorii Mihai Calin si Richard Bovnoczki in spectacolul "Schneider & Schuster", regizat de Lucian Pavel. "Schneider & Schuster" prezinta povestea a doi actori evrei ce decid sa infiinteze la Lodz, in Polonia, un teatru care isi doreste sa atinga, prin intermediul spectacolelor, toate problemele de natura sociala, umana si artistica ale timpului lor, nestiind ca acest plan ii va conduce usor catre capcana lagarelor de concentrare. Piesa este o cronica dramatica inteligenta, povestita cu detasare, plina de farse.O calatorie in timp despre prietenie, despre confruntarea cu crizele majore ale istoriei.

Cea de-a 9-a editie One World Romania se incheie duminica, 27 martie

Pana duminica, in Bucuresti se desfasoara Festivalul International de Film Documentar si Drepturile Omului. Cea de-a noua editia a festivalului a inceput luni cu un portofoiu de 60 de filme documentare proaspete, pline de emotie, presarate pe alocuri cu cinism si cruzime, dar si cu doze mari de empatie si umor. Vezi programul aici.