Zeci de reprezentatii artistice vor avea loc sambata, 23 aprilie, la Cluj-Napoca, in cadrul Jazz in the Street: e vorba despre muzica, dans, teatru, expozitii de fotografie. Evenimentul se va desfasura pe strazile din centrul orasului si in cartierele Clujului si isi propune sa promoveze arta si artistii debutanti, dar si sa promoveze anumite spatii mai putin folosite pentru evenimente.

Jazz in the Street 2016Foto: webPR.ro

Astfel, clujenii sunt invitati sa-si redescopere orasul, iar cei care nu sunt din Cluj au ocazia sa cunoasca prin intermediul artei zone care in mod normal nu sunt pe traseul standard al unui turist.

Care sunt zonele unde vor performa artistii

Jazz in the Street va ajunge in prima faza in cartierele Clujului. De la ora 14:00 trupa Balasa Percussion va porni intr-o caravana de percutie care va strabate cartierele Marasti, Manastur, Grigorescu, Gheorgheni.

In centrul orasului, programul Jazz in the Street incepe la ora 16:30, cu un moment-surpriza, iar de la ora 17:00 vor incepe performance-urile de muzica, teatru si dans in zone precum Piata Mihai Viteazul, strada Andrei Saguna, strada David Ferenc, parcul I.L. Caragiale, strada Iuliu Maniu, Bulevardul Eroilor, strada Episcop Ioan Bob.

"Jazz in the Street este un proiect foarte bine primit din toate partile: autoritati, artisti, public local, chiar si public din afara orasului. Speram ca prin acest eveniment sa inspiram multe alte initiative. Am creat un traseu prin centrul orasului pe care in mod normal il parcurgi in 25-30 minute, iar acum, daca te vei opri la spectacole, vei face cam doua ore. Nu intervenim cu prea multe decoruri sau echipamente, din dorinta de lasa arta stradala in forma ei naturala, simpla si frumoasa. Va fi o zi interesanta", a declarat directorul festivalului Jazz in the Park, Alin Vaida.

In Piata Mihai Viteazul si pe strada Andrei Saguna vor fi amplasate mici scene, vor exista scaune si mini-baruri, iar aici concertele vor incepe la ora 17:00. In plus, vor exista spatii dedicate dansului si zone foto, precum si diverse surprize pentru participanti.

Concertul Dominic Miller&Miles Bould, sold out

Jazz in the Street se va incheia cu un concert pe care il va sustine chitaristul si colaboratorul lui Sting, Dominic Miller, impreuna cu Miles Bould, in curtea Muzeului de Arta din Cluj. Toate biletele puse in vanzare pentru concertul Dominic Miller s-au epuizat. Organizatorii anunta ca in cazul in care va ploua, evenimentul va fi mutat la Casa Tranzit.

Jazz in the Street este un proiect cultural cofinantat de Administratia Fondului Cultural National. Proiect realizat cu sprijinul Primariei si Consiliului Local Cluj-Napoca. Proiectul sustine candidatura orasului Cluj-Napoca la titlul de Capitala Europeana a Culturii 2021. Parteneri: BCR, Staropramen. Sustinatori: Daisler Print House, Hola Media, Compexit.

Programul Jazz in the Street

14:00-17:00- trupa Balasa Percussion porneste in caravana de percutie, in cartierele Clujului

16:30-17:00-moment-surpriza pe Bulevardul Eroilor, la fantana

17:00-21:00-performance-uri in Piata Mihai Viteazul, strada Andrei Saguna, strada David Ferenc, parcul I.L. Caragiale, strada Iuliu Maniu, Bulevardul Eroilor, strada Episcop Ioan Bob.

Piata Mihai Viteazul

Blue Velvet

Les Nuages

Ad Libitum

Road to Freedom

Matei Codreanu Cretiu

Strada Andrei Saguna

Ema Burz si Ilinca Forna

Andras Varga

Rubie

Ad Libitum

Zona magazinului Play

Ansamblul Coastei

Zeki-Rum-Ba (spectacol teatru de papusi)

Echipa Fantasmagia

Just Push Play

Adrian Stramtu (dans step)

Cercul Intreg

Zona Eroilor

Armonic Fusion

Radu Varvari

Kalman

Road of Freedom

Gabriel Hurmuzache

Matei Codreanu Cretiu

Showberry

Zona I.L. Caragiale (Skate Park)

Scoala The Beat

The Kryptonite Sparks

Balasa Percussion

Cercul Intreg

Strada David Ferenc va fi decorata cu flori. La intersectia dintre strazile Ioan Bob si Ion Ratiu vom amenaja doua studiouri foto unde publicul isi va putea face poze cu diferite cadre speciale si tot aici va fi amenajata o expozitie colectiva a grupului Foto Cluj.

Casa Matei Corvin va fi deschisa, iar in curtea interioara, studentii de la Universitatea de Arta si Design vor face o demonstratie de desen cu un model.

Pe langa scenele prezentate, pe traseu publicul se va putea intalni cu actori, mimi, clovni, magicieni si alti invitati speciali. Unele spectacole se vor prezenta de mai multe ori, dat fiind durata lor scurta.