A inceput sezonul teraselor, temperaturile sunt ca de vara, asa ca Bucurestiul prinde viata, iar tot mai multa lume e in cautare de locuri interesante unde se mananca, se bea si se danseaza. Daca te-ai saturat de aglomeratia si haosul din Centrul Vechi si vrei sa te relaxezi dupa o zi de munca sau pur si simplu sa lenevesti cat e ziua de lunga, iti prezentam o lista cu unele dintre cele mai “cool” locuri din Capitala, unde intalnesti tot soiul de oameni, de la hipsteri care-si agata bicicletele de garduri, la actori, bloggari, publicitari, corporatisti si multi turisti.

HotNews.roFoto: Hotnews

Club Control

Control, clubul de pe strada Constantin Mile nr.4, de langa Cercul Militar, e unul dintre cele mai populate locuri din Capitala, numit de unii drept “casa hipsterilor”. In Control hipsterimea e diversificata. Pe Constantin Mile gasesti publicitari, bloggari, actori, muzicieni, corporatisti si o gramada de turisti. Ceea ce e misto la locul asta e ca distractia incepe de marti seara, cand bautura e la jumatatea de pret dupa ora 22. Asta inseamna ca e puzderie de oameni, iar daca vrei sa stai linistit la o terasa si sa bei o bere, Control nu e locul in care sa faci asta martea. In restul serilor e destul de liber, iar atmosfera e faina. Nu lipsesc DJ-ii sau concertele. Ce trebuie sa mai stii despre Control: bautura ti-o cumperi de la bar, iar preturile nu sunt mai mari ca-n Centrul Vechi. O bere e 9 lei, un long drink 18 lei, iar barmanii sunt foarte cool, joviali si cu tatuajele la vedere. O placere pentru ochi.

Alt Shift

Vecin cu Control, in aceeasi curte chiar, este Alt Shit (frate cu Shiftul de la Romana ). O apropiere foarte desteapta. Astfel, daca nu vrei sa bei in Control pe stomacul gol ori ai baut prea mult si ti s-a facut foame, urci cateva trepte si dai de Alt Shift, un loc la fel de cool unde poti infuleca tot soiul de tarte simandicoase cu spanac, paste, pizza si ceva deserturi. Noua ne place mult desertul cu ciocolata, asa ca ti-l recomandam si tie. In Alt Shift poti sa mergi atat la o intalnire de afaceri, cat si la una cu iubitul/iubita. E un loc cozy si romantic ce te duce cu gandul la Berlin ori New York. Preturile sunt undeva intre normal si peste medie. Desertul cu ciocolata costa 18 lei, o portie de paste 25, iar tartele 15 lei. E deschis si noaptea, atunci cand se activeaza Night Menu.

Gradina Eden

Gradina Eden este terasa unde isi dau intalnire hipsterii seara de seara dupa munca. Amplasata in buricul targului, chiar in gradina Palatului Stirbei de pe Calea Victoriei nr. 107, Gradina Eden e locul ideal daca vrei sa bei o bere, o citronada in liniste, inconjurat de copaci, verdeata si oameni care-ti dau o stare de bine. O bere costa 9 lei, long drink-urile 18 lei, iar un prossecco 12 lei. La fel ca-n Control, bautura ti-o iei de la bar. Daca ti se face foame poti sa comanzi mancare online sau la telefon de unde vrei tu. Nu are nimeni absolut nicio problema cu asta. Daca tot v-am zis de Gradina Eden, trebuie sa stiti ca exista si un club Eden, tot la Palatul Stirbei unde se tin cele mai nebune petreceri din Bucuresti. Iubitorii de muzica house, electro, techno sunt nelipsiti de la party-urile din Eden care dureaza, ca-n povesti, cate trei zile si trei nopti.

Terasa Monteoru

Daca tot suntem pe Calea Victoriei, iti propunem sa te opresti si la Terasa Monteoru, un loc boem si colorat pe care-l gasesti chiar in spatele Casei Uniunii Scriitorilor. Servirea e prietenoasa si relaxata, iar preturile sunt cam ca peste tot. Berile incep de la 8 lei, long drink-urile de la 16, iar cocktailurile de la 23. Terasa e ceva mai retrasa si intima fata de Eden si nici nu e puzderie de hipsteri. Cu toate acestea vei vedea biciclete agatate de gard. Ce ne-a placut foarte mult la Monteoru a fost muzica buna care coboara din copaci, la propriu, pentru ca boxele sunt agatate printre crengi, iar sonorizarea e de calitate. Asa ca am stat mai tot timpul cu Shazam-ul pornit si am plecat acasa cu un playlist pe cinste. Iti lasam si tie o piesa auzita intr-o seara la Monteoru (Opening Night: 6 mai )

Energiea

Tot in buricul targului, pe Strada Actor Ion Brezoianu 4 poti sa mananci foarte bine ori sa bei un pahar de vin bun. Energiea e un pub artistico-cultural urban, amenajat intr-un mod original. Servirea e foarte calduroasa, iar mancarea e stas. Portiile sunt mari si consistente, asa ca poti lejer sa imparti cu cineva o portie de cartofi cu sos si salata (20 de lei ) sau niste coaste de porc (45 de lei) care sunt absolut geniale. Seara se socializeaza, se bea vin si se asculta muzica disco, funk, electronica sau indie.

Origo

La cativa pasi de Energiea gasesti cafeneaua Origo. Cumva mai ascunsa de ochii lumii si de Centrul vechi, la Origo personalul e foarte calduros si sociabil. E un loc foarte populat, evident, de hipsteri si de straini. La Origo ti se explica diferentele dintre sortimentele de cafea, iar apa e din partea casei. Sortimentele de cafea variaza si se schimba zilnic, asa ca si preturile difera. Pentru un expreso scoti din buzunar intre 5 si 7 lei, un capucino 8 lei, iar o cafea ajunge la 14 lei. La pachet cu o lectie scurta despre istoria cafelei.

Deschis Gastrobar

Daca esti curios cum se vede Bucurestiul de la intaltime, e cazul sa dai o raita la Deschis Gastrobar. O terasa “la inaltime”, deasupra Atelierului de Productie, care arata foarte fancy. Ca-n locurile acelea din filmele americane unde merg fetele imbracate frumos, beau cocktailuri scumpe si socializeaza. Se bea, se mananca, se danseaza. Preturile sunt acceptabile, un burger nu costa mai mult de 30 de lei, un pahar de vin intre 12 si 15 lei, iar berea la draught e 8 lei. Pont: La Deschis Gastrobar poti sa-ti faci niste selfie-uri pe cinste.

Terasa Baraka

Noua ne place la Baraka, terasa din parcul Herastrau, un loc colorat si boem unde poti sa-ti bei cafea inconjurat de verdeata. La Baraka uiti ca esti in Bucuresti, iar muzica te duce direct pe varf de munte, ori pe vreo plaja retrasa. Seara se mai aglomereaza, insa atmosfera ramane la fel de placuta. Bineinteles, de la Baraka nu lipsesc petrecerile cu DJ. Preturile sunt ca peste tot.

* Fotografii adunate de pe Facebook