Electronica, indie, electro-pop, nu-disco, soul, rock alternativ, indie rock, hip-hop, free style rap, sunt doar cateva frecvente alternative ce fac orasul sa vibreze in luna mai, in cadrul Sound & Vision, festivalul ce promoveaza cultura urbana actuala a Bucurestiului.

Sound & VisionFoto: webPR.ro

In perioada 20-22 mai, ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti, provoaca bucurestenii la o sesiune de escapism urban alternativ, intr-o locatie istorica, Gara Regala Baneasa, unde sound-ul 100% romanesc si videomapping-ul conceptual vor transpune publicul intr-o realitate sinestezica autentica.

Sound & Vision Festival 2016 propune 3 zile de experimente acustice si vizuale, un line-up eclectic ce aduce pe scena atat live band-uri romanesti consacrate, ale caror piese sunt apreciate pe scena internationala, cat si newcomeri pregatiti sa administreze o doza de sound romanesc neconventional, in timp ce DJ set-urile si vizualurile 3D ale celor de la Mindscape Visual Studio vor stimula perceptiile celor prezenti si vor intretine acest melanj senzorial 100% romanesc.

Fiecare suflet indragostit de viziuni alternative isi va gasi momentul de eliberare si conectare cu frecventa proprie la Sound & Vision Festival, fiecare zi fiind dedicata unei scene muzicale reprezentative pentru cultura urbana a acestui moment, iar intrarea este libera.

VINERI, 20 mai I Golan I Helen I Satellites I Otherside I YellLow I DJ Andreea Veder

Sound & Vision debuteaza vineri, 20 mai, cu mix eclectic de artisti si o varietate de sunete si experiente. Asa cum ne-au obisnuit, dupa concerte in Berlin si Londra, cei de la Golan vor aduce pe scena o doza de inventivitate si spontaneitate prin live actul lor cu influente electro si nu-disco, in timp ce Helen, cunoscuta pentru single-ul ”Tell me”, inclus pe noul sau EP ”In Another Place”, ce se va lansa in cursul lunii mai, va incalzi scena si urechile celor prezenti cu stilul ei inconfudabil indie-pop. In continuare, Satellites vor galvaniza spiritele cu un amestec foarte energic de funk, noise si electro rock, in timp ce Otherside vor canta utimul lor album ”Neverending”, dand dovada de o abilitate ingenua in a imbina in mod remarcabil elemente de dance, hip-hop si soul. Pe final, YellLow vor captiva auzul si imaginatia cu armoniile vocale ale Luizei, iar DJ Andreea Veder ne va bucura cu selectia ei muzicala in interludiile concertelor live.

SAMBATA, 21 mai I Alternosfera I Grimus I Eyedrops I Baby Elvis I The Kryptonite Sparks

Ziua de sambata, 21 mai, este dedicata rock-ului alternativ romanesc de calitate. Artistii ce vor electriza atmosfera sunt cei de la Alternosfera, baietii din Chisinau, deja binecunoscuti pe plaiurile mioritice, alaturi de Grimus, care in anul aniversarii lor de un deceniu, vor continua ziua, urmand ca dupa Sound & Vision sa concerteze in aceasta vara, in deschiderea formatiei Queen la Bucuresti si Sofia. Adeptii unui stil mai relaxat, Baby Elvis si Eyedrops ne pregatesc reprezentatii indie si alternative rock, un mix perfect pentru o seara de mai in Bucuresti, iar The Kryptonite Sparks vor inflacara spiritele de la primele acorduri ale single-ului ”Si golanii beau ceai”. Pe tot parcursul serii, Logout DJs (Bogdan Serban & Alexandru Anghel) vor intretine atmosfera in timpul pauzelor de la scena de live cu beat-uri electro-rock si vor crea contextul perfect pentru sesiuni de socializare intense in zona de relaxare a festivalului.

DUMINICA, 22 mai I Suie Paparude I Argatu I Fantome I Omul Gnom I Psihotrop I DJ Vlad Dobrescu

Ultima zi a festivalului, duminica, 22 mai, va fi dedicata underground-ului romanesc, curentului veridic si nealterat de hip-hop romanesc. Alaturi de DJ Vlad Dobrescu si nume consacrate - Suie Paparude si Argatu, festivalul Sound & Vision aduce pe scena tinere talente promitatoare - Fantome, un proiect sustinut de catre cei de la Subcarpati, vor fi acompaniati de Omul Gnom, care urmeaza sa lanseze primul EP din colectia ¬Criminal Liric in Serie¬, si tanarul Psihotrop, un artist in varsta de numai 18 ani, care va surprinde audienta cu o sesiune de freestyle rapping.

Alaturi de experimentalistii de la Grolsch, Sound & Vision a pregatit in acest an o zona de chill out 360 de grade, in care participantii la festival vor putea apasa butonul de refresh, reload & keep on partying.

Sound & Vison Festival 2016 stationeaza pentru 3 zile in Gara Regala Baneasa, intre 20-22 mai, pentru a trasa viziuni alternative ale spatiului urban contemporan, si pentru a conecta locuitorii Bucurestiului cu vibratia neintrerupta a orasului.

ARCUB te provoaca sa descoperi #BucurestiulALTERNATIV, la Sound & Vision Festival 2016, odata cu implinirea a 20 de ani de activitate!

Mai multe detalii pe: soundandvision.ro/Facebook

www.arcub.roFacebooksi Twitter!