Festivalul de arte vizuale Unfinished, ce se va desfasura in perioada 5 - 29 mai, in mai multe spatii din Bucuresti, aduce in capitala renumiti storytelleri, productii revolutionare in materie de jurnalism multimedia, instalatii, film, realitate virtuala si arta computationala si digitala, anunta organizatorii. Mai mult, Unfinished va include si expozitia World Press Photo 2016.

Poster UnfinishedFoto: Unfinished

Unfinished va aduce in prim plan productii revolutionare ale ultimilor ani in materie de jurnalism multimedia, instalatii, film, realitate virtuala si arta computationala si digitala.

Cei mai renumiti storytelleri din domenii precum arta vizuala si jurnalismul vor ocupa centrul Bucurestiului intre 5 si 29 mai, timp in care vor expune proiecte interctive ale momentului.

Unfinished isi propune sa fie o platforma de dialog si interactiune intre fotografia traditionala, jurnalismul vizual, film si arta, aduse impreuna de tehnologie. Festivalul va cuprinde documentare web multimedia jurnalistice si interactive, arta informatica si vizuala, VR, instalatii video si evenimente live.

"Arta e un proces. Nu un mesaj, nu un produs, nu o bula incremenita de spatiu si timp. Cu fiecare om care traieste, privind, un act artistic, arta se schimba. De aceea am ajuns la unfinished. Pentru ca actul creativ e doar nasterea unei conversatii artistice intre creator si public - una care nu se sfarseste niciodata. Si asta ne dorim si de la festival - o angajare continua in spatiul cultural. Dincolo de cele trei saptamani, festivalul va continua aceasta conversatie prin dialogul cu publicul, prin prezenta noastra online, si prin evenimentele organizate de-a lungul anului", precizeaza Cristian Movila, director si fondator al festivalului.

Expozitiile vor fi gazduite intre 5 si 29 mai de unele dintre cele mai noi si frecventate spatii expozitionale ale momentului din Bucuresti: Teatrul National "I.L. Caragiale", Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti - ARCUB, Piata Universitatii, si Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica "I.L. Caragiale" care va pune la dispozitie nou infiintatul Centru International de Cercetare si Educatie in Tehnologii Inovativ - Creative - CINETic.

Mari artisti de pe platforme diverse, precum pionierul jurnalismului transmedia Tim Hetherington, cineastul si artistul de instalatii Michelangelo Frammartino si inovatorul vizual Chris Milk vor expune proiecte individuale.

Printre principalii parteneri de continut se numara The New York Times, Time Magazine, United Nations VR Series, The Marshall Project, Al Jazeera si Consiliul National al Filmului din Canada.

Festivalul organizat de Fundatia Eidos este o urmare fireasca a interesului inregistrat de expozitia World Press Photo precum si a celorlate programe derulate de fundatie in ultimii 7 ani, spun organizatorii.