Cea de-a treia editie a Pavilionului de Arta Bucuresti - Art Safari, cea mai mare expozitie de arta din Romania, va avea loc in centrul capitalei, la Palatul Dacia-Romania, in perioada 5 si 15 mai. Astfel, timp de 11 zile Bucurestiul va fi cucerit de arta de patrimoniu, moderna sau contemporana.

Art Safari 2016Foto: Art Safari

In cadrul Art Safari puteti vizita peste 50 de galerii de arta din Romania si din strainatate, dar si lucrari semnate de peste 800 de artisti din secolele XX si XXI, cum ar fi Raya Zommer-Tal, director al Muzeului Janco-Dada din Ein Hod, Israel, si Igor Mocanu, specialist in avangarda romaneasca.

Expozitia Centrala va fi dedicata sarbatoririi centenarului miscarii Dada - nascuta din efervescenta scenei de arta romaneasca de la inceputul secolului XX - si influentei acestei miscari in lumea artei vizuale internationale.

Mai mult, din cadrul Art Safari nu vor lipsi conferintele la care vor participa specialisti internationali precum Tom Sandqvist, Profesor, University College of Arts, Crafts, and Design din Stockholm (Suedia); Estelle Pietrzyk, Curator Sef al Muzeului de Arta Moderna si Contemporana din Strasbourg (Franta); Marina Vanci Perahim, Profesor Emeritus, Pantheon Sorbonne (Franta); Michael Finkenthal, Profesor, Johns Hopkins University, Baltimore (SUA) si Horia-Roman Patapievici (Romania).