Peste 20.000 de bucuresteni si turisti s-au adunat intre 9 si 12 iunie pe strazile Bucurestiului pentru a se bucura de cea de-a opta editie B-FIT in the Street!. Cei peste 180 de artisti din noua tari participante si cele 24 de spectacole de zi si nocturne au schimbat felul in care orasul traieste. Timp de patru zile, Bucurestiul a devenit o scena internationala a teatrului de strada, unde zeci de reprezentatii itinerante au impanzit strazile din Centrul Istoric, iar spectacolele nocturne grandioase au scos pe strazi mii de oameni, de la fani ai festivalului, la turisti si trecatori transformati pe loc in spectatori.

B-FIT in the StreetFoto: Sorin Toma

Punctul culminant al festivalului l-a reprezentat seara de sambata, 11 iunie, cand Piata George Enescu si cei peste 5.000 de oameni prezenti au devenit parte integranta din impresionantul univers al productiei Globe, un spectacol de proportii inspirat de basmele lumii.

A treia zi de festival a continuat cu parada B-FIT in the Street! 2016. Calea Victoriei a devenit neincapatoare pentru spectatorii veniti sa admire aruncatorii de steaguri din Italia, fanfara din Franta, cangurii, balerinele si alte personaje fantastice pe catalige care au strabatut traseul pana la Piata Universitatii, unde seara s-a incheiat cu dansul maiestuos al cailor de la Horses of Light and Pegasus, un spectacol de lumina si magie al companiei franceze Quidams.

Inca din 2015, B-FIT in the Street! face parte din candidatura orasului Bucuresti la titlul de Capitala Europeana a Culturii in 2021, un program ce arata bucurestenilor cum poate transforma cultura un oras si cum ar putea arata Bucurestiul peste cinci ani, daca devine centru cultural al Europei. Astfel, locuitorii cartierelor din Ferentari si Drumul Taberei i-au intampinat in numar mare pe artistii B-FIT in the Street! veniti sambata si duminica in cartiere pentru spectacole de teatru de strada in parcurile Humulesti si Moghioros.