Maimuta Otto, un macac japonez detinut de Gradina Zoologica din Targu Mures, recunoscut pentru nazdravaniile sale, a devenit Oracolul Campionatului European de Fotbal din Franta si a prezis ca meciul programat joi, intre Portugalia si Polonia, va fi castigat de portughezi, relateaza Agerpres.

Maimuta la Zoo Targu MuresFoto: zootirgumures.ro

Filmul despre pronosticul dat de Otto a fost postat, joi, pe Facebook, de catre conducerea Gradinii Zoologice din Targu Mures, iar acesta il infatiseaza pe macac in timp ce elimina Polonia din competitie si alege steagul Portugaliei.

"Otto este o maimuta recunoscuta datorita nazdravaniilor de la Gradina Zoologica din Targu Mures. Acum am descoperit ca este si Oracolul Campionatului European de Fotbal care se desfasoara in Franta. Dupa ce s-a adeverit la meciul dintre Italia si Spania ca are dreptate, ca intr-adevar am mers pe mana lui Otto si Italia a iesit castigatoare, acum am pregatit un filmulet pentru meciul de diseara si am descoperit ca echipa castigatoare dintre Polonia si Portugalia va fi Portugalia. Nu a spus cine marcheaza pentru ca nu am pus poze cu fotbalistii. Poate la meciul din finala vom pune si poze cu fotbalistii si poate aflam si cine va marca. Ideea Oracolului Euro 2016 a apartinut directorului Gradinii Zoologice, care s-a gandit sa creeze o atmosfera placuta si s-a gandit sa incercam si aceasta varianta pentru a avea un pronostic pentru meciurile de la CE de fotbal. Pana acum a tinut si cred ca se va adeveri si de aceasta data, daca nu, o vom trata ca pe o gluma", a declarat pentru Agerpres Cosmin Blaga, consilier pe comunicare in cadrul Primariei Targu Mures.

Otto s-a nascut la Debrecen, in Ungaria, in anul 2000, iar din 2011 a fost adus la cea mai mare Gradina Zoologica din tara, cea de la Targu Mures.

Purtatorul de cuvant al Primariei Targu Mures, Cosmina Oprea, a declarat pentru Agerpres ca Otto a ajuns celebru dupa evadarea spectaculoasa din anul 2014, cand a fugit din Gradina Zoologica impreuna cu alte sase maimute, patru masculi si trei femele, petrecand mai multe zile in padurile din zona Targu Muresului.

Evident ca evadarea nazdravanului Otto nu a ramas neexploatata de conducerea Gradinii Zoologice, care a inceput sa ii prezinte povestea, spusa chiar de el, tuturor vizitatorilor.

"In total eram 4 masculi si 3 femele. Am hoinarit prin Padurea Cornesti, dar si in jurul acesteia, facandu-ne aproape invizibili pentru supraveghetorii Gradinii Zoologice. Cu amuzament ne gandeam ce 'sapuneala' primesc de la edilul-sef al orasului (Dorin Florea, n.r.), acesti angajati, pentru ca nu-s in stare sa ne descopere ascunzisurile. Am hoinarit zile intregi, am speriat o gramada de oameni - unii ne strigau, altii ne fotografiau iar unii mai milostivi, chiar ne-au hranit. O intamplare fericita a fost cand i-am intalnit pe politistii locali - pe acestia i-am indragit mai mult - si am acceptat o 'colaborare' cu ei. In schimb, cand vedeam uniforma angajatilor de la Zoo, fugeam si ramaneam ascuns cateva zile. A.... era sa uit! Ne era foame si lasandu-ne ghidati de miresme imbietoare am ajuns la Targul de la Sangeorgiu de Mures unde ne-a facut cu ochiul un cas mare si rotund, proaspat si putin sarat. N-am stat pe ganduri si ne-am autoservit, spre mirarea producatorului care nu stia... sa-si faca cruce sau sa fuga dupa noi. Am scapat insa, bucurosi si cu burtile pline. Dupa cateva zile, multi confrati au cazut, unul dupa altul, in plasa Politiei Locale, eu am ramas singur in libertate, pana-ntr-o zi cand am simtit o intepatura groaznica in spate", este povestea lui Otto.

Evident ca evadarea lui Otto, devenit acum Oracolul Euro 2016, se incheie cu ajungerea sa in vechea cusca, la Gradina Zoologica "semn ca am pierdut lupta cu cei care umblau sa ma prinda, dotati fiind cu arme tranchilizante", dar cu precizarea ca acesta nu a renuntat la planurile sale de viitor: "desi inchis, va impartasesc ca am intentii tot mai dese de-a scapa din nou".