Trupele rock Haggard si Amorphis vor sustine un concert organizat de Artmania pe data de 9 februarie, la Romexpo. Chiar daca Amorphis a mai sustinut un concert la Sibiu, cu un an in urma, cele doua formatii nu au mai cantat pana acum impreuna in Romania.

Dupa ce, in 2006, Amorphis a cantat la festivalul Artmania, rockerii vor reveni pentru a-si promova noul album. In data de 9 februarie, fanii vor putea asculta albumul "Silent Waters", lansat in 2007, se afirma intr-un comunicat.

Trupa finlandeza si-a lansat primul album, "The Karelian Isthmus", in 1993. De atunci, Amorphis a mai scos pe piata 7 albume, trecand prin mai multe genuri, de la Death si Doom Metal, pana la Modern Rock.

Haggard, originara din Germania, s-a evidentiat prin imbinarea death metal-ului cu muzica clasica. Invitata initial la festivalul Artmania 2007, trupa si-a anulat atunci concertul din cauza unui accident suferit de unul dintre membrii formatiei.

In prezent, Haggard numara 16 membri, printre care doua soprane, un tenor, violonisti, un chitarist si un pianist. In cadrul concertului, rockerii vor interpreta melodii de pe cele patru albume lansate pana in prezent, printre instrumentele folosite numarandu-se flautul, oboiul si tobele.

Biletele pentru concertul susţinut de Amorphis şi Haggard se vor pune in vanzare incepand cu data de 24 decembrie, in magazinele Diverta din toata tara sau online, pe www.ticketpoint.ro si www.bilete.ro .

Preţul unui bilet va fi de 60 de lei, până în data de 9 ianuarie şi de 75 de lei după această dată.