Weekend-urile de vara sunt ceva mai aerisite in Bucuresti avand in vedere ca multa lume e plecata in concediu, pe la mare, munte ori la festivaluri de muzica. Insa daca nu planuiti sa ajungeti in Vama sau la Waha in acest sfarsit de saptamana, in capitala va asteapta trei zile de muzica, graffiti si freestyle in cadrul festivalului Creative Fest. La Romexpo vor canta, printre altii, Patrice, Dilated Peoples si Dub Fx, iar in parcul Herastrau are loc marea intalnire a vanatorilor de Pokemoni.

HotNews.roFoto: Hotnews

Creative Fest la Romexpo

Vineri, 22 iulie, incepe festivalul de arta si cultura urbana Creative Fest. Evenimentul inseamna trei zile de muzica, demonstratii de graffiti si freestyle, space painting, 3D urban art, acrobatii cu skateboard, biciclete si alte activitati. Line-up-ul festivalului include artisti internationali de renume precum Patrice, Dub Fx, cel mai faimos muzician de strada din lume, Dilated People si Coely. Pe scena Creative Fest vor mai urca, printre altii, Fratii Grime, CTC, Coma si Robin and the Backstabbers. Unde? La Romexpo. Vezi programul festivalului aici.

Vanatoare de Pokemoni in Parcul Herastrau

Cel mai mare grup Pokemon Go din Romania organizeaza in aceasta vineri un traseu de hunting pokemoni, insotit de lure-uri in locurile cheie din Bucuresti. Evenimentul va incepe la ora 23.00 si va dura pana la ora 5 dimineata. Pe langa vanatoare, in Herastrau va fi o noapte de socializare si de plimbare. Pe pagina de Facebook a evenimentului peste 1.000 de persoane s-au aratat interesate de aceasta vanatoare. Statuia Charles de Gaulle este punctul de intalnire. Vezi regulamentul vanatorii aici.

K-lu la Food Hood in Centrul Vechi

Stii locul acela cu rulote, hamace si mancare din Centrul Vechi, unde poti sta cu picioarele in nisip si sa te simti ca la mare? Food Hood implineste un an de cand ii face pe bucuresteni si pe turisti sa se simta ca la un festival intr-una dintre cele mai aglomerate zone cu terase si baruri din capitala. La Food Hood gasesti de baut, de-ale gurii, iar noi am mancat acolo niste deserturi absolut delicioase. Recomandam cu toata caldura sufleul cu ciocolata si inghetata. Pe strada Selari numarul 4 din Centrul Vechi va fi sarbatoare vineri seara, de la ora 23, iar K-lu se va ocupa de muzica.

*Fotografii de pe pagina de Facebook a Food Hood

Trei zile de evenimente in gradina Trollo

Vineri, de la ora 20.00, Sere va canta canta live in gradina Trollo Pub, iar sambata, de la ora 22.00, Malu Chivu, actorul care il interpreteaza pe taximetristul Rata din Las Fierbinti, va sustine un show de stand up comedy. Duminica, Trollo Pub te provoaca la discutii despre arta, tatuaje si... pokemoni.

O calatorie prin istoria si viitorul bijuteriei la Muzeul National de Istorie

ExpozitiaO calatorie prin istoria si viitorul bijuteriei mai poate fi vizitata pana pe 24 iulie. Astfel, in spatiul Muzeului National de Istorie a Romaniei din Bucuresti vei putea vedea, in exclusivitate, obiectele din tezaurul dacic si creatiile contemporane inspirate din acesta, intr-un discurs despre continuitatea valorilor culturale de-a lungul istoriei. Proiectul reuneste 45 designeri de bijuterie contemporana. Proiectul preia o selectie curatoriala a primei editii "O calatorie prin istoria si viitorul bijuteriei" (prezentata in cadrul Romanian Design Week si Bulgaria One Design Week 2015) si itinereaza si instalatia de bijuterie contemporana si proiectii multimedia "Found.Lost.Found" (care a reprezentat oficial Romania la International Fashion Showcase - London Fashion Week 2016).

*Daca ai chef sa lenevesti cat e ziua de lunga in acest weekend sau vrei sa bei o bere dupa concerte/vanatoarea de pokemoni, vezi aici o lista cu unele dintre cele mai cele mai "cool" locuri din Capitala, unde intalnesti tot soiul de oameni, de la hipsteri care-si agata bicicletele de garduri, la actori, bloggari, publicitari, corporatisti si multi turisti.