Sase corturi militare vor fi amplasate in curtea Cetatii Rasnov in perioada 5-6 august, in timp ce in oras se desfasoara Festivalul de Film Istoric Rasnov. Astfel, turistii care vor sa-si petreaca week-end-ul in cetate, isi pot rezerva cortul pe platforma internationala Airbnb.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Cu fiecare editie a festivalului ne dorim sa oferim o experienta completa si unica, prin filmele, muzica si evenimentele pe care le organizam. De aceasta data am vrut sa mergem mai departe si sa le dam participantilor posibilitatea sa innopteze ca niste ostasi, in corturi militare, instalate chiar in curtea Cetatii Rasnov, un loc plin de incarcatura istorica si reprezentativ pentru cinematografia romaneasca. Sa nu uitam ca aici au fost inregistrate secvente pentru cunoscutul film <>, regizat de Sergiu Nicolaescu", a declarat Mihai Dragomir, coordonatorul Festivalului de Film Istoric Rasnov.

Editia din acest an a festivalului de film istoric de la Rasnov aduce publicului peste 40 de productii documentare si de fictiune, 13 concerte si evenimente speciale, 2 expozitii si un targ de carte, ce vor avea loc in Cetatea Rasnov, la cinematograful Amza Pellea, in Biserica Evanghelica si in Piata Unirii din oras.

Cei care se vor afla la Rasnov in perioada 5 - 6 august vor putea participa la un concert marca Luiza Zan si Dan Byron (5 august) si la un recital Vali Racila, Raul Kusak si Hanno Hofer (6 august).

Festivalul de Film Istoric de la Rasnov (FFIR) a aparut in anul 2009 din dorinta valorificarii unui capitol important al cinematografiei locale si mondiale, dar si din nevoia de a produce in spatiul public romanesc discutii despre teme al caror impact temporal depaseste efemeritatea clipei.