La cea de-a 9-a editie a Festivalului International de Teatru Independent UNDERCLOUD vor fi puse in scena, pe langa cele mai noi si incitante productii din spatiul independent romanesc, si productii de teatru independent din strainatate, din tari precum Anglia, Franta, Rusia, Republica Moldova, Israel si Grecia, anunta organizatorii. Festivalul se va desfasura in perioada intre 22 si 31 august in Bucuresti.

Spectacole straine la Undercloud 2016Foto: Undercloud.ro

Undercloud nu sarbatoreste doar noua ani de existenta anul acesta, ci si trei editii internationale. Astfel, pe langa spectacolele din Romania, aflate in competitie sau incluse in sectiunea "Invitati", festivalul va aduce pe scenele de la ARCUB Gabroveni, noua gazda a evenimentului, productii teatrale din culturi diferite.

Printre spectacolele din strainatate confirmate la editia din acest an a Festivalului Undercloud se numara trilogia The Tragedian, un one-man show despre decaderea legendarului actor Edmund Kean, performance-ul isrealian Control Freaks & More, participant la Bienala Internationala de Arhitectura din Venetia si spectacolul de marionete pentru adulti Voix dans le Noir, inspirat de cartea lui Matei Visniec, Theatre decompose ou l'homme-poubelle.

*The Tragedian

  • Ce spectacole straine poti vedea la Undercloud 2016:

The Tragedian, regie: Miranda Henderson

Istoria comunismului povestita pentru bolnavii mintal, regie: Slava Sambr

Philoctetes, regie: Sissy Papathanassiou

Voix dans le Noir, regie: Eric Deniaud

One Day We Will All Be Happy, regie: Veaceslav Cebotari

Control Freaks & More, regie: Nimrod Freed

Pe perioada festivalului, timp de zece zile, zecile de productii si evenimente conexe oferite de Festivalul UNDERCLOUD vor fi gazduite in cinci dintre salile Hanului Gabroveni.

Undercloud se desfasoara sub egida programului european "Europe for Festivals. Festivals for Europe", un certificat international atribuit de Comisia Europeana si Asociatia Festivalurilor din Europa.

Undercloud, eveniment organizat de Asociatia Miscarea Undercloud, cu sprijinul ARCUB, cofinantat de AFCN, sustine Bucuresti 2021 "Oras candidat la titlul de Capitala Europeana a Culturii."