In acest sfarsit de saptamana, 13-14 august, pe circuitul Motor Park Romania, din localitatea Adancata, judetul Ialomita, MotoEvolution Racing School va organiza cel de-al treilea eveniment din acest an Track & School days.

Moto Evolution Racing SchoolFoto: Cherestes Janos Csaba

“Acest eveniment de sfarsit de saptamana se adreseaza celor care vin pentru scoala, celor care vor sa mearga pe circuit de placere cat si celor care vor sa se antreneze si sa participe la curse”, delcara Victor Nemes, organizatorul evenimentului.

Partea de scoala isi propune sa acopere tehnici avansate de pilotaj dar si detalii specifice circuitului de viteza de la Adancata. Impartiti in 3 grupe de scoala, fiecare supravegheata de un instructor al scolii, cursantii vor urmari imbunatatirea pozitiei pe motocicleta precum si tehnici avansate de negociere a virajelor in siguranta. Fiecare portiune a circuitului va fi explicata separat discutandu-se tehnica virajului, puncte de franare si de aplecare, iesirea din viraj, scopul fiind cresterea vitezei in conditii de siguranta.

Pentru partea de track day, pilotii vor fi impartiti in 3 grupe in functie de timpi, de aptitudinile declarate si de gradul de ocupare al grupelor. In cadrul acestui eveniment se va forma pentru prima oara o grupa speciala pentru cei care vor sa vada cum e sa mergi cu motocicleta pe un circuit de viteza si sunt la inceput de drum. Incepatorii vor avea o grupa dedicata in care se vor putea simti in siguranta fara sa incurce pilotii rapizi cu experienta.

Duminica, evenimentul se va incheia cu cate o cursa, separat pentru scoala si pentru fiecare grupa.

Regulile privind pilotii si motocicletele sunt obligatorii: cauciucuri cu DOT nu mai vechi de 2012 cu profil sau fara, intr-o stare foarte buna, combinezon piele cu protectii (dintr-o bucata sau doua), casca integrala, cizme moto (nu bocanci), manusi de piele, protectie de coloana.

Oglinzile trebuie sa fie demontate de pe motocicleta, la fel si numarul de inmatriculare; far stins si acoperit – reguli valabile pe toate circuitele, impuse pentru siguranta tuturor participantilor.

De asemenea in cadrul acestui eveniment va fi tras la sorti castigatorul concursului aniversar “MotoEvolution Racing School 10 ani”, avand ca premiu un curs individual pe circuit cu un instructor MotoEvolution.

“Evenimentul MotoEvolution este unul de hobby, nu ne propunem sa batem nici un record, nu avem nici un mare premiu. Siguranta pe circuit este pe primul loc. Dupa asta, accentul il punem de perfectionarea tehnicii de pilotaj care pana la urma se traduce si in cresterea sigurantei in mersul pe motocicleta. Oamenii inteleg tot mai mult ca mersul sportiv pe motocicleta nu se face pe strada si ca pentru asta exista asemenea evenimente pe circuit. Toti care participa o fac de placere iar numarul lor creste cu fiecare astfel de eveniment” declara Victor Nemes.

Mai multe detalii desspre eveniment, pe pagina de facebook a MotoEvolution Racing School.