Si acest sfarsit de saptamana vine cu optiuni interesante. Daca inca nu v-ati facut planuri pentru week-end, iata care sunt cele mai asteptate evenimente din perioada 19-21 august; concerte Karpov not Kasporov si Balkan Taksim la poalele muntilor Fagaras, cantare Toulouse Lautrec in Gradina cu filme si poezie contemporana pe blocul Magheru One din Bucuresti. Mai mult, in acest sfarsit de saptamana iubitorii de muzica electronica isi dau intalnire la mare, la cea de-a 20-a editie de Sunwaves.

Sunwaves, editia 18Foto: sunwaves-fest.ro

Concert acustic Toulouse Lautrec in Gradin cu Filme

Vineri, de la ora 20.30 are loc un nou concert acustic in Gradina cu Filme din capitala. De data aceasta este invitata una dintre cele mai indragite trupe de rock alternativ de la noi din tara, Toulouse Lautrec. Membrii trupei spun despre ei au copilarit pe pajisti verzi si intinse in fata castelului si au crescut cu sunetul cornurilor de vanatoare si mirosul parfumurilor de contesa rumena in obraji. Sunt obisnuiti ai localurilor de noapte, sunt pasionati de femei, absint si opium, scuipa in microfoane, gesticuleaza pe corzi in cabaret si imbatati de succes sparg fetele tobelor din localuri si se uita sub crinolinele fetelor.

21 de Nocturne. Poezie contemporana, muzica si vin

Pe 19 august, de la ora 21:00, pe terasa blocului Magheru One, va avea loc a treia nocturna de poezie contemporana din acest sezon, dedicata Svetlanei Carstean, Doinei Ioanid si Alinei Purcaru, cu participarea Svetlanei Carstean care va citi o serie de poeme inedite. "21 de Nocturne" este un proiect ARCEN care cuprinde o serie de 21 de evenimente dedicate culturii si fenomenelor artistice contemporane: poezie, proza, teatru, film de arta, dans sau muzica experimentala.

Festivalul CUCA 2016, la poalele Muntilor Fagaras

A doua editie CUCA "mizeaza pe experienta unica a unei interactiuni relaxate si avansate intr-un spatiu utopic de la poalele Muntilor Fagaras", unde vor avea loc concerte live din zone sonore foarte diferite (Negura Bunget, Balkan Taksim, Somnoroase pasarele, Karpov not Kasparov si multi altii din muzica made in Ro), ateliere care mai de care (de la caligrafie si astronomie, la field recording, banda desenata si video gaming) si interventiile unor artisti in rezidenta (Adrian Preda, Alexandru Petre, Lea Rasovzsky, Roberta Curca, Casandra Vidrighin), care vor transforma spatiul in atelier de creatie.

Sursa foto: Facebook/ Cuca

Sunwaves 20: Un deceniu de muzica electronica la malul marii

Sunwaves, unul dintre cele mai cunoscute festivaluri de muzica electronica de la noi din tara si din Europa, celebreaza in acest week-end cea de-a 20-a editie si 10 ani de existenta. Printre artistii care vor urca in acest sfarsit de saptamana pe scenele festivalului din Mamaia Sat se numara Carl Cox, Dj Sneak, Todd Terry, Herodot si Praslea. De-a lungul celor aproape 10 ani, la Sunwaves au pus muzica unii dintre cei mai de notorietate DJ. Ricardo Villalobos este un apropiat al festivalului, fiind foarte putine editiile de la care a lipsit. Richie Hawtin, Dj Sneak, Carl Cox si Marco Carola sunt doar cativa dintre DJ care au urcat la pupitrul festivalului.

Sursa foto: sunwaves-fest.ro

Expozitia "Emotion In Motion", la Kube Mussette

EMOTION IN MOTION este prima expozitie Romanian Polaroid Photographers din Bucuresti, dupa ce proiectul a debutat anul trecut la Barcelona si a calatorit prin lume. EMOTION IN MOTION inseamna 9 artisti romani raspanditi prin toate colturile lumii si 3 invitati straini ce vor expune intre 15 si 22 august 2016 la #KubeMusette, pe Calea Victoriei 114 din Bucuresti.