Bucharest Music Film Festival se va desfasura intre 9 si 18 septembrie, in Piata Universitatii, unde se vor auzi cele mai fredonate piese din coloana sonora a unor filme legendare. Sub bagheta dirijorului Tiberiu Oprea, repertoriul Orchestrei Simfonice cuprinde bucati muzicale ale unor filme de animatie, precum Tom si Jerry, coloana sonora din Spiderman si a altor filme de actiune sau a unor filme clasice de Hollywood.

Bucharest Symphonic PopsFoto: ArCuB

Corina Chiriac si Mirabela Dauer, vin pe 10 septembrie la BMFF, unde, sub bagheta lui Ionel Tudor, vor interpreta slagare care au scris istorie.

Piata Universitatii se va umple de muzica lui Ceaikovski in intrepretarea uneia dintre cele mai noi orchestre, formata din membrii Filarmonicii George Enescu si ai Orchestrei Nationale Radio, Bucharest Symphonic Pops, dirijata de tanarul Sergey Simakov, castigatorul din Rusia al marelui premiu Jeunesses Musicales Bucuresti de anul trecut.

Pastrand traditia proiectiilor celor mai aplaudate concerte si arii muzicale din tara si strainatate, zilele de luni si marti sunt rezervate la Bucharest Music Film Festival, serilor de film.

Daca in zilele de weekend, publicul BMFF este asteptat de la ora 21 in Piata Universitatii, in zilele de saptamana, programul festivalului incepe de la ora 19, cu recitaluri acapella, concerte fusion ce imbina genul clasic cu cel electro, pop sau rock, insotite de proiectii video, spectacole de opereta, percutie sau calatorii acustice cu iz traditional ale unor ansambluri de suflatori.

Timp de zece zile, bucurestenii sunt asteptati in Piata Universitatii, la scena din zona esplanadei cu statui.