Cel mai nou mall din Bucuresti - ParkLake - construit in zona Dristor-Titan, se deschide pe 1 septembrie. Mall-ul adaposteste circa 220 de magazine, unele venite in premiera pe piata din Romania, un cinematograf multiplex, 23 de restaurante in zona de food court, un hipermarket Carrerfour, un club WorldClass, locuri de joaca pentru copii, terenuri de tenis padel, 2.450 de locuri de parcare si un patinoar pe timp de iarna. Cu o zi inainte de inaugurare, inca se mai lucra la amenajarea spatiilor vezi, a terasei si a aleilor si nu toate magazinele din mall vor fi deschise in ziua inaugurarii, nefiind gata.

Park Lake Plaza 23Foto: Hotnews

Desi mall-ul este prezentat drept unul prietenos cu mediul, avand mai multe certificari in acest sens, acesta a fost construit pe terenul bazei sportive Spartac, in perioada de aprobare a constructiei fiind un adevarat scandal in acest sens. Societatea civila si o parte dintre locuitorii din zona s-au opus proiectului cerand pastrarea spatiului verde. In plus, interiorul este plin din flori de plastic. Arhitectii care au realizat designul cladirii au declarat ca au ales aceasta solutie din motive de igiena in zona din food court, dar si din cauza ca plantele fiind suspendate la inaltimi mari, daca erau naturale, erau greu de ingrijit.

"Designul exterior si interior unic si sustenabil se bazeaza si el pe cei trei piloni: Parc - Natura - Familie si integreaza ParkLake ca o extensie a mediului relaxant al parcului din vecinatate. ParkLake vine cu asigurarea ca noul centru comercial este conceput si construit in stricta conformitate cu standardele internationale de Siguranta, Sanatate si de Mediu si cele mai bune practici, garantand astfel ca noul centru va opera cu riscuri mai mici pentru toate persoanele implicate (lucratori, vizitatori) si ca va avea un impact redus asupra mediului si a Comunitatii locale. Puternicul angajament al proiectului in directia protectiei mediului este confirmat prin certificarea ISO 14001 pentru constructie. Incepand cu luna decembrie 2015, ParkLake a reciclat 97,5% din deseurile produse, prin implementarea unui sistem de compostare si reutilizare pe santier si a proceselor de recuperare a energiei si reciclare externa", se arata in comunicatul dezvoltatorilor.

In aceeasi linie, dezvoltatorii spun ca ParkLake va avea o parcare pentru biciclete, legata de traseele de piste pentru biciclete din oras si va sustine plantarea a peste 250 de copaci.

Centrul comercial este dezvoltat de Sonae Sierra si Caelum Development, investitia ridicandu-se la circa 180 milioane de euro.

"ParkLake este destinat prietenilor si familiei. Este locul unde am reusit sa reunim concepte diferite legate de cumparaturi, natura si familie. ParkLake este conceput pentru a deveni locul din oras unde poti iesi la Cumparaturi sau sa mananci, dar si sa te relaxezi, sa te bucuri de o plimbare, sa faci sport si sa vezi un spectacol. Am vrut sa venim cu o noua perspectiva asupra cumparaturilor si a activitatilor de agrement in Bucuresti, iar de maine incolo, oricine poate vedea cum arata experienta ParkLake", a declarat Ingo Nissen, Managing Director al companiei Sonae Sierra, responsabil pentru proiectele de dezvoltare imobiliara din Romania.

Pe durata lucrarilor de Constructie a centrului comercial ParkLake, pe santier au lucrat intre 500 si 2.000 de muncitori, in functie de etapa lucrarilor, si, odata Cu deschiderea sa, centrul va crea alte aproximativ 2.000 de locuri de munca directe, spun dezvoltatorii. Obiectivul centrului Comercial este sa genereze vanzari totale de 200 de milioane euro.

ParkLake are peste 97% din suprafata totala inchiriata, restul spatiilor aflandu-se in negocieri avansate, spun dezvoltatorii.

Cum ajungi la acest mall

Mall-ul se afla pe Bd. Liviu Rebreanu, aproape de intersectia cu bd. Camil Ressu, chiar langa Parcul Titan, accesul fiind posibil si din parc. Din Piata Unirii cel mai simplu se poate ajunge cu metroul, pana la statia Dristor, apoi 10 minute de mers pe jos.

Ce magazine gasim la ParkLake

Centrul comercial va veni cu branduri noi pe piata din Romania, cum ar fi Forever 21, Play Park, Lanidor, Lynne si 4F. ACesta va adaposti magazine H&M, Zara, Massimo Dutti, Zara Home, Oysho, Bershka,Stradivarius si Pull & Bear, Debenhams, Koton, Reserved, Mohito, Sinsay, House si Cropp, Altex, Hervis, IPB si Lem's. Alte branduri care completeaza oferta comerciala si de agrement includ Collective, Levi's, Motivi, Tommy Hilfiger, Gant & Lacoste, CCC, Springfield, Lee Cooper, KVL, TimeOut, Geox, Il Passo, Aldo si Desigual.

In ceea ce priveste oferta de cosmetice si machiaj, centrul comercial va gazdui magazinele Douglas, Sephora, Mac, Yves Rocher, Kendra.

Oferta de bijuterii din ParkLake este completata de Swarovski, Khulto, Fossil si Teilor. Noua oferta de decoratiuni pentru casa, echipamente si tehnologie propune chiriasi ca Zara Home, Bonsai, Altex si Arsis, completata cu oferta de jucarii si carte: MaxiToys, Smyk, Mothercare, Lego si Carturesti.

ParkLake va oferi totodata o gama larga de echipamente sportive, prin branduri ca Hervis, Intersport, Nike, Adidas and Sketchers.

LA food court se gasesc: KFC, Pizza Hut, Paul, Wu Xing, Brioche Doree, Starbucks, Gloria Jean's Coffees, K-Grill, Oro Toro (by OSHO), Bistrot du Paris, La Cerdac, Chopstix, SaladBox, etc.

FOTOGALERIE Cum arata ParkLake cu o zi inainte de inaugurare

Exteriorul mall-ului si terasa

Zona de magazine

Zona hypermarket-ului

Una dintre toaletele mall-ului, cu o camera pentru schimbat si alaptat bebelusii

Zona pentru concerte si food-court