7 zile de festival, cinci zile de concerte live cu 15 trupe si artisti de jazz din America, Romania, Germania, Finlanda, Bulgaria si India, conferinte, expozitii si proiectii. Asa va arata cea de-a cincea editie Bucharest Jazz Festival, eveniment care se desfasoara intre 19 si 25 septembrie in Piata George Enescu si la Hanul Gabroveni din capitala.

Bucharest Jazz Festival 2016- evenimente conexeFoto: ArCuB

"Un nou aspect al festivalului din aceasta editie il reprezinta educatia tinerilor muzicieni romani. In acest sens, Bucharest Jazz Festival 2016 propune publicului valoroase workshopuri, in care modele ale generatiei tinere dezvaluie din secretele si povestile unor cariere cu decenii de experienta in spate", spuneTeodora Enache, director artistic Bucharest Jazz Festival.

Bucharest Jazz Festival 2016 a pregatit pentru deschiderea de luni, 19 septembrie, un vernisaj de fotografie, ce exploreaza legatura dintre corp si instrumentele muzicale, dar si o intalnire in exclusivitate cu unul dintre jurnalistii revistei Jazz Hot.

Vernisajul expozitiei de fotografie Musical Body Sounds semnata de Jakab Tibor, artistul roman detinator a 865 de premii internationale va avea loc la sediul Arcub (strada Lipscani 84-90). La deschidere va participa si jurnalistul Michel Antonelli de la Jazz Hot, una dintre cele mai influente reviste de jazz din Europa si lume, in cadrul conferintei "Jazz Hot: O prezenta esentiala in istoria jazzului".

Pe langa concertele live din Piata Enescu, Bucharest Jazz Festival vine si cu o serie de evenimente conexe.

Masterclass-ul sustinut de Kenny Werner (24 septembrie, ora 12, ARCUB), workshop-ul "O abordare a muzicii dincolo de genuri si instrumente" - sustinut de doi dintre cei mai talentati multi-instrumentisti de jazz Mino Cinelu si Theodosii Spassov (25 septembrie, ora 12, ARCUB), expozitia de fotografie "Musical Body Sounds"ce are loc intre 19 si 25 septembrie la ARCUB (Jakab Tibor), workshop-ul "JAZZ beyond Lingua Franca" cu Dan Ionescu si David Restivo (vineri, 23 septembrie, ora 12, ARCUB), filmul despre viata lui Joe Albany "Low Down"" cu John Hawkes si Glen Close in roluri principale (22 septembrie, ora 12), si cele doua intalniri de la ARCUB cu muzicologul Florian Lungu (20 septembrie, ora 12PM), apoi cu jazzologul Florian Lungu impreuna cu jurnalistul rocker Doru Ionescu (21 septembrie, ora 12PM).