I’Velo a deschis la Bucuresti primele sase statii de unde pot fi inchiriate un total de 210 biciclete cu ajutorul unui sistem automatizat. Utilizatorii trebuie sa-si faca un card si abonamentul este de 10 lei/zi sau 35 lei/luna, bicicleta putand fi folosita pentru 30 de minute, cei care depasesc acest interval urmand sa plateasca o suprataxa. Bicicletele pot fi inchiriate non-stop prin autoservire si pot fi lasate la oricare dintre cele sase statii.

Bicicletele de la UniversitateFoto: Hotnews

Serviciile au fost lansate de Asociatia Green Revolution, impreuna cu companiilw Raiffeisen Bank si Kaufland Romania care au finantat proiectul. Aproape toate elementele proiectului sunt romanesti, cu exceptia bicicletelor care sunt din Germania.

Bicicletele pot fi folosite doar de cei care platesc un abonament si apoi timpu continuu de utilizare este de 30 de minute cu o pauza de 30 de minute intre inchirieri. Returnarea bicicletei poate fi facuta la oricare dintre cele sase statii speciale, iar limita de 30 de minute este pusa pentru a nu incuraja userii sa tina bicicleta ore intregi.

Pentru cei care tin bicicleta mai mult de o jumatate de ora se aplica o serie de costuri suplimentare (4 lei pentru 30 minute, 8 lei pentru o ora sau 25 lei pentru mai mult de doua ore.

Abonamentul este 10 lei/zi, 35 lei/luna sau 100 de lei/an. Cele sase statii sunt: sunt: Piata Universitatii, Piata Revolutiei, Piata Romana, Piata Victoriei, Piata Charles de Gaulles, Kaufland Barbu Vacarescu. Noutatea serviciului consta in faptul ca este cu autoservire si poate fi accesat 24 de ore din 24.

Cei care doresc sa foloseasca bicicletele trebuie sa isi faca un card special la centrul de la Tineretului sau la cel de la Aviatorilor si platile pot fi facute apoi online.