Luna si noi, Pe plaja-n Vama la 5, Inimi Surde, Somn usor - Join the Band, Metafora de toamna si Hai incearca - feat. Cosmin Lupu - Days of Confusion &Planet H sunt cele 6 piese de pe Sase (+).

Lansare VDVFoto: Hurdis PR

Vita de Vie lanseaza pe 29 octombrie, in cadrul unui concert la Arenele Romane, prima parte a albumului Sase/Sase.

"Sase/Sase este spart in doua albume, prima parte o lansam acum, pe 29 octombrie, iar a doua, pe 27 mai 2017. Este "planul nostru cincinal" pe un an jumatate, inceput pe 20 februarie cu un concert aniversar si sustinut, de-a lungul anului, cu un single pe fiecare 20 ale lunii" - Adrian Despot

Aceasta prima parte a albumului se numeste Sase (+) si contine 6 piese. Cinci dintre acestea au fost dezvaluite pe parcursul acestui an in intregime fanilor abonati la newsletterul VdV: Luna si noi, Pe plaja-n Vama la 5, Inimi surde, Somn usor - Join the Band si Metafora de toamna. Ultima piesa o dezvaluim acum: Hai incearca - feat. Cosmin Lupu - Days of Confusion & Planet H.

Inimi surde, Luna si noi, Pe plaja-n Vama la 5 au fost lansate si ca single-uri oficiale.

Luna si noi este compusa pentru coloana sonora a filmului Ziua cand am dat de aripi, in regia lui Dan Iliuta, si este cantata impreuna cu partea feminina a grupului Blue Noise. Luna si noi a fost declarata "una dintre cele mai frumoase piese aparute anul acesta".

"Versurile vorbesc despre o poveste de dragoste devoratoare, incheiata cu o fuga in luna. Dan ne-a aratat scenariul, am rezonat cu el din prima si ne-am apucat de treaba. Piesa este bazata pe un demo mai vechi de-al meu, dezgropat de Cezar, impodobit foarte inspirat de Chupa si desavarsit de fetele de la Blue Noise. Ca o exceptie de la regula VdV, basul e tras de mine, acasa, cu un instrument de doar 200 de lei. Lui Adi (Ciuplea) i-a placut atat de mult, incat a zis ca trebuie sa ramana asa. Drept urmare, el a preluat o parte din munca de productie a piesei si a venit cu brilianta idee de a adauga niste voci feminine cu accente folclorice. Primul meu gand s-a indreptat catre Blue Noise, pe care ii admir si ii sustin din umbra (some kind of guilty pleasure here) si cum primele ganduri sunt mai mereu cele mai inspirate i-am sunat si le-am cerut colaborarea pe partea feminina. Punctualitatea, profesionalismul si pasiunea cu care a decurs sesiunea de inregistrari ne-a lasat cu gura cascata, mult timp dupa ce Veronica, Elena si Flavia plecasera din studio. Wow! Trebuie neaparat sa mai colaboram!"- Adrian Despot.

Pe plaja-n Vama la 5 s-a nascut in urma unei experiente de acum 4 ani.

"Atunci am cantat pentru prima oara la Folk You, in Vama. A fost unul dintre cele mai frumoase concerte acustice ale noastre. Dupa concert, am ramas acolo pana la sfarsitul serii, tarziu inspre dimineata. Linistea se asternuse peste Vama, iar noi am pornit, pe jos, inspre hotel. Pe plaja am auzit o chitara. Erau niste copii stransi in cerc, in jurul unui foc, care cantau langa mare. Ne-am oprit si ne-am asezat langa ei, am inceput sa cantam impreuna, am facut apoi doua tabere, fiecare canta un cantec si pasa chitara mai departe. Afara era lumina deja, dar nimeni nu se lasa dus. A fost unul dintre acele momente cand senzatia de timp dispare si este inlocuita cu o densa si continua stare de bine, de infinit. S-au vindecat multe rani in seara aia, cu o singura chitara. Asta s-a intamplat pe plaja in Vama la 5" - Adrian Despot.

Povestea s-a incheiat cu ideea nebuna de a-i gasi pe necunoscutii de atunci ss a-i strange din nou impreuna, de data asta in Bucuresti, pe platoul de filmare. Ceea ce s-a si intamplat. Videoclipul piesei este realizat intr-o maniera neobisnuita si prezinta in slow motion trecerea de la o stare pasiva la una euforica, exemplificand intr-un mod foarte artistic mesajul cantecului.

Somn usor, al patrulea single oficial al acestui album, va fi lansat pe 20 octombrie si este cantat impreuna cu Alex Teodorescu si Dan Stanescu. Cei doi au fost selectati de trupa, in urma concursului Join the Band, organizat pe pagina de FB a trupei Vita de Vie.

Peste 300 de fani s-au inregistrat si au cantat variantele lor de strofe pe piesa pusa la bataie de Vita de Vie. "Wow! Ascult demo-urile trimise de voi si imi zambeste sufletul de fericire! Sunteti atat de diferiti si totusi atat de frumosi fiecare in parte. Va multumesc pentru partea voastra de suflet pusa in piesa asta!" - Adrian Despot.

Dar acesta nu este prima melodie a trupei cantata impreuna cu fanii ei. Corul din Inimi surde a fost inregistrat de publicul prezent la concertului aniversar din 2015, cand Vita de Vie a sarbatorit 100.000 de fani pe Facebook.

"Melodia Inimi surde este simpla, vorbeste despre singuratate in diverse etape, de la lumea colorata a copilariei pana la lumea lipsita de culori a maturitatii, vorbeste despre nevoia fiecaruia de a fi ascultat si inteles, nevoie care se loveste mereu de un zid, de indiferenta celor din jur. De la copilul care striga pamantul "Heei, sunt aici", insa vorbele lui sunt luate de vant si nimeni nu il aude, pana la adultul captiv in sforile cotidianului, preocupat doar de ziua de maine, NU avem timp unii de altii. E o falsa singuratate, cu totii cautam acelasi leac, insa suntem incapabili sa ni-l oferim unii, celorlalti...Tii minte filmul "Al saselea simt"? Aia suntem, fantomele care nu inteleg de ce nu le observa nimeni. Si un strop din "Micul Print" " - Adrian Despot.

Metafora de toamna/Pana in zori este a cincea melodie si una dintre piesele "grele" ale acestui album, iar ultima, a sasea, se numeste Hai incearca, este compusa si produsa impreuna cu Planet H si este cantata impreuna cu Cosmin Lupu de la Days of Confusion.

Grafica albumului Sase/Sase este conceputa de Agi (Adrian Iota) si este una de exceptie. Cele sase simboluri de pe coperta, fiecare apartinand uneia dintre piese sunt asezate in forma unui zar. CD-ul contine si alte "surprize", fiecare fiind indemnat sa le descopere singur.

Bilete pe IaBilet, EventBook si pe AmBilet .

Event Facebook aici

Eveniment produs de Dark Side Entertainment.