Cele mai recente productii de pe cinci continente, filme premiate la marile festivaluri de film, premiere nationale si mondiale, vor putea fi urmarite pe ecranele bucurestene in cadrul celei de-a 11-a editii a Festivalului International de Film de Animatie Anim'est, care se va desfasura intre 7 si 16 octombrie in opt locuri din capitala. Nu vor lipsi noptile dedicate animatiilor de groaza si neconventionale, iar trupa Subcarpati va lansa un nou videoclip in cadrul festivalului.

HotNews.roFoto: Hotnews

A 11-a editie a Festivalului Anim'est pregateste doua nopti tematice care vor convinge inca o data publicul ca filmele de animatie te pot tine nemiscat in scaun, privind ecranul printre degete.

Creepy Animation Night revine, pe 8 octombrie, cu o noua serie de proiectii infricosatoare, in timp ce sora sa mai mica, Trippy Animation Night, pregateste si ea, pe 14 octombrie, noi scurtmetraje de animatie neconventionale, un show memorabil de sex, drugs & rock'n'roll interzis minorilor.

Poate cel mai indragit eveniment din agenda Anim'est, Creepy Animation Night va avea loc in primul weekend al festivalului, la Cinema Pro, sambata, de la ora 23.00, anunta organizatorii.

Si anul acesta, pentru a opta oara in istoria festivalului, publicul amator de senzatii tari va avea parte de trei calupuri de scurtmetraje de animatie horror / dark / gore, presarate, de data aceasta, cu o doza inedita de creepy erotic, si intrerupte de doua musical-act-uri.

Vor fi 25 de scurtmetraje atent selectionate din toate colturile lumii, o portie de entertainment pe gustul celor mai impatimiti amatori de povesti malefice si ciudate.

Biletele la Creepy Animation Night si la Trippy Animation Night vor putea fi achizitonate online, pe www.eventbook.ro. Biletele la Creepy Animation, in valoare de 30 de lei, vor putea fi achizitionate si din cinema, in seara evenimentului.

Biletele la Trippy Animation Night vor putea fi achizitionate si la intrare, in seara evenimentului, si vor costa 20 de lei. Accesul minorilor este interzis la ambele proiectii.

In competitia de scurtmetraj international au ajuns 39 de filme produse in 28 de tari, din care juriul va alege Trofeul Anim'est, film ce va intra automat pe lista celor ce concureaza la Cartoon d'Or, premiul pan-european pentru cel mai bun film scurt animat al anului. Cateva dintre scurtmetrajele selectate vor fi proiectate la Anim'est in premiera mondiala.

  • Animusic Night: muzica si animatii

Pe 13 octombrie, in clubul Fabrica din capitala va fi proiectat in premiera videoclipul pentru piesa "Dintr-o lume in alta lume" a formatiei Subcarpati.

Din programul serii nu lipsesc concertele si proiectiile in premiera.

32 de videoclipuri sunt inscrise in competitia de anul acesta, selectia bifand cele mai fanteziste animatii cu pisici, in ton cu tematica editiei cu numarul 11, dar si cele mai noi lansari ale unor artisti consacrati ca Beck, David Gilmour, Marilyn Manson, Fever Ray sau Todd Terje.

Pretul unui bilet la Animusic Night este de 15 lei si poate fi achizitionat pe Eventbook.ro.

  • Animatie pentru cei mici - Minimest

Intr-un secol in plin "boom"digital, programul special Minimest incurajeaza interesul copiilor pentru animatie, invitandu-i sa vizioneze cele mai bune filme recente si sa participe la o serie de ateliere si activitati interactive cu specialisti ai industriei.

Anul acesta, timp de 6 zile, in cele doua weekenduri ale festivalului, cei mici sunt asteptati la Cinema Pro si Cinema Elvire Popesco (7 - 9 octombrie) si la Cinemateca Eforie (14 - 16 octombrie), cu o selectie de animatii menite sa le intampine pofta de povesti si de distractie.

20 de scurtmetraje pentru copii cu varste intre 3 si 12 ani au fost selectate, anul acesta, in competitia pentru trofeul Minimest, jurizata tot de cei mici.

Biletele pentru proiectiile din sectiunea Minimest, in valoare de 5 lei, vor putea fi achizitionate online, pe www.eventbook.ro, si vor fi, de asemenea, disponibile in cinema in timpul festivalului. Accesul la proiectiile de luni-vineri, de pana in ora 16.30, va fi gratuit (pe baza legitimatiei) pentru copii, elevi, studenti si pensionari. Pentru grupurile organizate prin scoli, se asigura gratuitate atat pentru copii, cat si pentru cadrele didactice insotitoare, la orice proiectie din cadrul Minimest.

Cea de-a unsprezecea editie a Festivalului International de Film de Animatie Anim'est va avea loc in perioada 7-16 octombrie 2016 la Cinema Pro, Cinema Elvire Popesco, Cinemateca Eforie, Institutul Cervantes, Centrul CINETic, DESCHIS Gastrobar, Club Fabrica si Club Control.

Un abonament costa 150 de lei si asigura intrarea la toate evenimentele.

Biletele pentru Festivalul Anim'est pot fi achiziţionate online, pe www.eventbook.ro, precum şi de la intrarea in salile de cinema.

Festivalul Internaţional de Film de Animatie Anim'est, membru al retelei paneuropene Cartoon, este organizat de Asociatia Est'n'est, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, al Ministerului Culturii, Administratiei Fondului Cultural National, Uniunii Cineaştilor din Romania și Institutului Cultural Roman.