Luni, 10 octombrie, de la ora 19.00, la Baneasa Grand Cinema & More din Baneasa Shopping City, va avea loc o proiectie speciala a filmului "Caini", in prezenta regizorului Bogdan Mirica, a jucatorilor de la F.C. Dinamo, cunoscuti drept "cainii rosii" si a antrenorului echipei, Ioan Andone. Vor fi puse in vanzare si bilete pentru spectatori.

Filmul CainiFoto: Iulia Weiss

Regizorul Bogdan Mirica va fi prezent la proiectie si le va povesti invitatilor cum a aparut "Caini".

Filmul este o combinatie de thriller si western a carui actiune se petrece in apropierea granitei cu Ucraina. Roman, un tanar de la oras, ajunge intr-un sat izolat din Dobrogea, unde are de gand sa vanda pamantul mostenit de la bunicul sau care a murit cu cateva luni in urma. In timp ce face demersurile pentru vanzarea mosiei, el devine, treptat, martorul unor evenimente bizare.

"Caini" ruleaza pe marile ecrane din Romania din 23 septembrie, iar la o saptamana dupa ce a aparut in cinematografele romanesti, a fost lansat si in Franta, fiind elogiat in presa franceza.

"Un neo-western care-ti taie rasuflarea. Categoric, Noul Cinema Romanesc e inca in picioare! Dupa Corneliu Porumboiu, Cristi Puiu sau Cristian Mungiu, noua senzatie a cinema-ului din Estul Europei se numeste Bogdan Mirica. Mai orientat decat predecesorii sai catre cinema-ul de gen, Mirica face dovada unei stapaniri impecabile a regiei si a unui simt profund al tensiunii narative. O adevarata descoperire", titreaza Time Out Paris .

Le Figaro scrie ca "o Europa nebuna clocoteste in acest debut foarte promitator", in timp ce Le Nouvel Observateour noteaza despre Caini ca este un film care "provoaca angoasa, cu tot ce are ea mai primitiv, si - de altfel - totul in film e primitiv, incepand cu personajele, care par conduse doar de propriile impulsuri. Dar, pentru a produce impresia asta, sunt necesare o mare maiestrie si cunoasterea perfecta a artei cinematografice. Ceea ce ne face sa ne punem sperante mari in acest regizor de 38 de ani".

Din distributie fac parte Dragos Bucur, Vlad Ivanov si Gheorghe Visu, alaturi de Teodor Corban, Raluca Aprodu, Costel Cascaval, Constantin Cojocaru, Emilian Oprea, Catalin Paraschiv si Andrei Ciopec.

Caini este primul lungmetraj al lui Bogdan Mirica, scenaristul si co-regizorul serialului HBO Umbre. Filmul este nominalizat la European Discovery 2016, la Premiile Academiei Europene de Film, a castigat Premiul FIPRESCI la Festivalul de la Cannes, Trofeul Transilvania la TIFF 2016 si doua premii la Festivalul de la Sarajevo: Heart of Sarajevo pentru Cel mai bun actor - Gheorghe Visu, si Mentiunea Speciala a Juriului. In aceasta toamna, filmul este proiectat in festivaluri din Finlanda, Norvegia, Canada, Polonia, Israel, Spania, Portugalia, Germania, Suedia, Statele Unite si Italia.