Comedia "Doua Lozuri", inspirata dintr-o nuvela de-ale lui Caragiale, cu Dragos Bucur, Dorian Boguta si Alexandru Papadopol in rolurile principale, lansata weekendul trecut, se bucura de cel mai mare succes romanesc in 2016, prin numarului de spectatori si a incasarilor, insa a fost victima internautilor romani, care i-au scazut masiv nota. Motivul? Rolul secundar pe care il joaca in filmul lui Negoescu un personaj monden din Romania.

Doua lozuri de Paul NegoescuFoto: ICR

Comedia "Doua lozuri" a devenit cel mai mare succes romanesc pe piata cinematografica interna in anul 2016, dupa ce a doborat recordul de spectatori si de incasari pentru un film autohton in weekendul de debut, fiind vizionata de 27.182 de spectatori si obtinand incasari de 424.926 lei.

Cu toate acestea, notele peliculei lui Paul Negoescu au scazut de la 8,7, la 5,5, cea mai mica nota acordata unui film romanesc pe Imdb. Dupa apelul facut de mai multe persoane in mediul online, nota filmului a crescut la 8.

*De la ce a pornit totul?

Codin Maticiuc, un personaj monden care a fost de multe ori subiectul tabloidelor din Romania, cunoscut drept "Poponet", joaca un rol secundar in comedia "Doua Lozuri".

Duminica seara acesta a postat un mesaj pe pagina lui de Facebook in care a laudat succesul filmului, apreciind faptul ca are cele mai mari note din cinematografe.

"Astia suntem. Doua lozuri, cele mai mari note din cinematografe. Cinemagia, Imdb, n-are importanta, suntem numarul 1", a scris Codin Maticiuc pe Facebook.

In urma acestei postari, Vlad Furtuna, membrul unui grup de satira de pe Facebook, a postat luni dimineata un mesaj in care scrie ca Maticiuc "a dat 20 de lei sa joace intr-un film. Ar fi pacat daca nota de pe imdb ar scadea vertiginos".

*Ce a urmat?

In doar cateva ore de la mesajul lui Codin Maticiuc in care scrie "suntem numarul 1", comedia romaneasca a primit 340 de note de 1, ajungand la aproape 800 de voturi de 1 pe Imdb in doar 24 de ore, se arata intr-un mesaj postat pe pagina de Facebook a peliculei. Astfel nota filmului a scazut la 5,5 pe Imdb, fapt care l-a impins pe actorul Dragos Bucur sa apeleze la ajutorul prietenilor sai virtuali.

Acesta a postat un mesaj pe Facebook prin care spune ca Vlad Furtuna si-a propus "sa transforme succesul Doua Lozuri intr-un insucces prin coborarea notelor pe Imdb si cinemagia printr-o gluma proasta".

"E o gluma proasta, e rea vointa, e impotenta sexuala, artistica sau financiara, plictiseala, habar nu am. Va rog sa ma ajutati votand pe Imdb si cinemagia cu nota PE (nu era in postul original) care credeti ca o merita Doua Lozuri", se arata in postarea lui Bucur.

Ulterior, acesta a postat si o inregistrare video pe Facebook in care mentioneaza ca nu poate tolera asemenea rautati avand in vedere ca "Doua lozuri" este un proiect independent la care s-a muncit aproximativ un an, actorii nu au fost platiti, iar unii au dat bani din buzunarul lor", se arata in inregistrarea video.

"O data ca oamenii astia se joaca pe banii altcuiva. Bucur, Boguta, Papadopol sau Negoescu au bagat din banii lor in filmul asta. Ei au o facere de care se ingrijesc. Aici nu e numai arta. Ei depind de ratingurile alea care aduc sau nu lumea la film. Iar afacerea lor este pusa in pericol pentru ca niste baieti asa vor si li se pare funny", a scris jurnalistul Catalin Striblea pe blogul sau.

Un mesaj de sustinere a venit si din partea cantaretei Delia, care si-a indemnat fanii sa vizioneze filmul si sa-l aprecieze la adevarata lui valoare.

"Niste domni, neplacandu-le de fata unuia din actori, au zis sa-l mazileasca pe imdb si i-au dat multe note de 1, lovind in film! Daca, numai daca ati mers la film si ati ras cat am ras eu, zic sa indreptam mizeria asta! Pace! 10 pt Doua Lozuri - 2016!", a scris Gojira pe pagina lui de Facebook.

In prezent comedia romaneasca a ajuns la nota 8 pe Imdb, fiind votata de 4.126 de utilizatori si 7,9 pe Cinemagia, primind 825 de voturi. Cel mai probabil vor mai scadea, avand in vedere ca atat pe Imdb cat si pe Cinemagia notele sunt actualizate zilnic.

De exemplu, “Deadpool”, comedia cu supereroi lansata anul acesta, cu Ryan Reynolds in rol principal, are nota 8,1 pe Imdb in urma a peste 800.000 de voturi.

*Sursa foto: Captura Imdb

"Doua Lozuri", in regia lui Paul Negoescu, spune povestea comica a trei barbati dintr-un mic orasel de provincie care castiga marele premiu la loto, insa, nu dupa mult timp, biletul castigator nu mai e de gasit, asa ca cei trei sunt nevoiti sa porneasca intr-o calatorie ca sa-l recupereze.

Inspirata de nuvela lui I. L. Caragiale "Doua loturi", comedia a fost lansata incinematografe pe 7 octombrie, ii are in rolurile principale pe Dragos Bucur, Alexandru Papadopol si Dorian Boguta.