Site-ul de rezervari online Airbnb a lansat un concurs al carui premiu este petrecerea noptii de Halloween, 31 octombrie, in Transilvania, chiar in casa lui Dracula. Castigatorii vor merge cu cu caleasca pana la castel, unde vor fi intampinati de stra stra-nepotul scriitorului romanului "Dracula", Bram Stocker, si vor dormi in sicrie captusite cu catifea, informeaza The Telegraph.

HotNews.roFoto: Hotnews

Pentru prima oara in aproape 70 de ani, doi turisti isi vor petrece noaptea de Halloween in Castelul Bran. Ei vor lua cina, vor bea vin si vor putea dormi in sicrie rosii din catifea, la fel cum a facut si Dracula in romanul lui Bran Stoker. Asta datorita unui concurs mondial lansat de platforma de rezervari online Airbnb.

Cei doi vor fi intampinati de un descendent al lui Bram Stoker, Dacre Stoker. El va juca rolul lui Jonathan Harker, un personaj din roman care se intalneste cu Dracula la castel.

Cum puteti participa la concurs? Regulile sunt simple. Participantii trebuie sa se inscrie pe site-ul Airbnb si sa-si utilizeze "spiritul vampiric", scriind un paragraf prin care sa raspunda la urmatoarea intrebare:"Ce i-ati spune contelui Dracula daca l-ati intalni?"

Totodata, castigatorii sunt rugati sa nu aduca bijuterii de argint sau usturoi pentru ca ar alunga vampirii si nici sa isi faca fotografii in oglinzi.

Concursul face parte din campania online "A night at" realizata de Airbnb anual. Anul trecut castigatorii au petrecut o noapte in catacombele din Paris.

Castelul Bran se situeaza la aproximativ 30 de kilometri de orasul Brasov, pe soseaua ce iese prin vechiul cartier Bartolomeu si care leaga Brasovul de Campulung Muscel, prima capitala a Tarii Romanesti, acolo unde se intalnesc Muntii Piatra Craiului cu masivul Bucegi.

Construit pe o stanca, Castelul adaposteste in prezent muzeul Bran, muzeu ce se intinde pe cele patru etaje ale sale. Si desi turistii straini vin anual in cautarea legendei Contelui Dracula, iar ghidul accentueaza latura mitica a acestuia, istoria Castelul Bran ii fascineaza deopotriva.

Potrivit Historia.ro, motivul principal pentru care turistii straini aleg sa viziteze Castelul Bran este reprezentat de legenda care s-a creat in jurul acestuia.

Mitul Contelui Dracula are la baza romanul de fictiune "Dracula", aparut in Marea Britanie, in 1897, avandu-l ca autor pe scriitorul irlandez Bram Stoker. Personajele din romanul "Dracula" sunt rezultatul fanteziei autorului, dar faptele Contelui Dracula si sfarsitul acestuia au la baza credintele populare legate de existenta unor forte ale raului, precum vampirii sau strigoii.

Domnitorul Tarii Romanesti, Vlad Tepes, a fost asociat cu Dracula, desi datele istorice nu confirma prezenta indelungata a acestuia la Castelul Bran.