HipTrip Travel Film Festival, singurul festival de film de calatorie din Romania, se va desfasura intre 27 si 30 octombrie, Cinema Eforie si Cinemateca Union, unde vor rula peste 20 de filme din toata lumea, vor avea loc workshop-uri, dar si evenimente conexe cu si despre calatorii, anunta organizatorii.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cea de-a treia editie a festivalului va debuta joi, 27 octombrie, cu filmul El Clasico, in regia lui Halkawt Mustafa, propunerea Irakului pentru Premiile Oscar in 2017, povestea a doi frati care se aventureaza intr-o calatorieprimejdioasa catre Spania.

Sectiunea Focus: On the Road, dedicata genului de film road-movie cuprinde anula cesta 7 filme din tari precum Norvegia, Irak, Argentina, Olanda, Qatar, Franta, Germania, China, Brazilia.

"De la road tripuri clasice, la filme in care importanta nu e atat calatoria, cat ritmul si atmosfera fiecarei destinatii in parte (...) Fie ca drumul e mai important decat punctul final sau traseul cade in planul secund, experienta e de fiecare data la fel de puternica", spune Catalin Olaru, selectionerul HipTrip.

Alaturi de El Clasico, din sectiunea Focus: On the Road mai face parte si filmul L'Avenir / Things to Come, regizat de Mia Hansen-Lᅢve si premiat la Berlinale cu Ursul de Argint. Filmul ne poarta in realitatea lui Nathalie, care penduleaza intre trecut, prezent si viitor intr-un Paris cotidian.

Din China vine povestea unor pelerini care pleaca din Tibet spre Lhasa ("Pamantul Zeilor"). Docu-drama Paths of the Soul / Kang Rinpoche, in regia lui Zhang Yang a fost selectata si premiata la festivaluri din intreaga lume: Toronto IFF 2015, Rotterdam IFF 2016, Glasgow FF 2016, Vilnius FF 2016, - Melbourne IFF 2016, Chichester IFF 2016 (premiul publicului).

Din selectia Festivalului International de Film de la Locarno vine Latitudes, in regia lui Felipe Braga, o drama braziliana, o poveste de dragoste intre Olivia, o jurnalista de moda ce calatoreste prin toata lumea in cautare de noi tendinte, si Jose, un fotograf renumit, ce strabate lumea la randul sau, incercand sa surprinda imagini impresionante din cat mai multe tari. Drumurile celor doi se intersecteaza in opt metropole, printre care Paris, Londra, Venetia, Istanbul si Buenos Aires.

Sectiunea "Social Trip" aduce la Bucuresti filme despre aventuri cu grad ridicat de simt civic -

Studentii-furnici / STUDaNTS , regizat de Tamara Kotevska, este un documentar despre studentii din sud-estul Europei care isi parasesc caminele pentru a gasi ceva mai bun in Statele Unite.

Daca la cea de-a doua editie HipTrip a propus scurtmetraje romanesti, anul acesta festivalul a inclus in program un calup de scurtmetraje internationale din Thailanda, Bolivia, Elvetia sau SUA.

Puteti consulata programul complet al festivalului pe hiptrip.ro, iar biletele si abonamentele pot fi cumparate online de pe Eventbook.ro.