Weekendul acesta se implineste un an de la incendiul din clubul #Colectiv. Coma, Altar si Trooper sunt cateva dintre trupele care vor concerta in cadrul festivalului caritabil organizat in beneficiul victimelor; The Kryptonite Sparks, Zob si E.M.I.L vor canta la Arenele Romane, duminica va fi organizat un mars tacut, iar in fata fostului club va fi inaugurat un monument dedicat victimelor. Iata ce evenimente se desfasoara in Bucuresti in perioada 28-30 octombrie.

HotNews.roFoto: Hotnews
  • 1 an de #colectiv

#3010 Festival, eveniment caritabil in beneficiul victimelor din Colectiv

De vineri pana duminica, la Beraria H, vor canta pro-bono trupele Compact, Talisman, Coma, Kempes, Metrock, Anton, Krypton, Truda, Altar, Awake, Trooper, W3 4R3 NUMB3R5, Costi Camarasan Band, Florin Chilian, Bulletproof, Fallen, Nexus, Hatemode, Gray Matters, 7 Semne, ultimele cinci fiind direct afectate de incendiul din clubul Colectiv. Sub motto-ul "Heroes never die. Keep their spirits alive", evenimentul comemoreaza cei 64 de tineri care si-au pierdut viata in tragedia din clubul Colectiv si este dedicat, totodata, celor care s-au luptat timp de un an cu traume si cu rani grave. Banii din vanzarea biletelor vor fi folositi in beneficiul victimelor Colectiv, la decontarea tratamentelor.

Inaugurarea unui monument dedicat victimelor

Un monument, al carui soclu este realizat din piatra de Dobrogea, iar statuia, reprezentand un inger, este sculptata in bronz, va fi inaugurat in piateta din fata fostului club Colectiv. Evenimentul va avea loc duminica, la un an de la tragedia in urma careia au murit 64 de persoane. La baza acestuia vor fi cioplite numele celor 64 de tineri, victime ale incendiului din clubul Colectiv.

Vama, Up To Eleven si Holograf, concert caritabil la Arenele Romane

Vama, Up To Eleven si Holograf sunt cateva dintre trupele care vor canta in cadrul evenimentului "Noua ne pasa", organizat de Asociatia Promusic Events impreuna cu o parte dintre ranitii din incendiul care a avut loc pe 30 octombrie 2015, in clubul Colectiv din Bucuresti si in urma caruia 64 de persoane au murit. Evenimentul va avea loc duminica la Arenele Romane. Banii stransi vor merge catre victimele care inca au nevoie de tratament. In acest eveniment sunt incluse atat formatii tinere precum Days Of Confusion, Up To Eleven, 9.7 Richter, ai caror membri au fost raniti in accident, cat si artisti consacrati printre care se numara Holograf, Vama si Nicu Covaci.

E.M.I.L., FiRMA , Les Elephants Bizarres, The Kryptonite Sparks canta in club Quantic

Duminica, de la ora 18, in club Qauntic din Bucuresti vor canta in memoria victimelor din #colectiv urmatoarele trupe: Days of Confusion, E.M.I.L., EYEDROPS, FiRMA, Les Elephants Bizarres, Sunet Fin, The Kryptonite Sparks, Toulouse Lautrec, We Singing Colors si ZOB. Intrarea va fi libera, nefiind un eveniment caritabil ci un concert acustic in memoria victimelor din Colectiv.

Mars tacut pentru #colectiv

Duminica, 30 octombrie, incepand cu ora 13.00, se va pleca intr-un mars tacut din Piata Universitatii catre Colectiv, unde vor fi aprinse lumanari si se va tine un minut de reculegere, anunta organizatorii pe pagina de Facebook a evenimentului. Participantii sunt rugati sa poarte o banderola alba pe brat sau o esarfa alba.

  • Alte evenimente

HipTrip Travel, festival de film de calatorie

HipTrip Travel Film Festival, singurul festival de film de calatorie din Romania, se va desfasura pana duminica in Bucuresti, la Cinema Eforie si Cinemateca Union, unde vor rula peste 20 de filme din toata lumea, vor avea loc workshop-uri, dar si evenimente conexe cu si despre calatorii, anunta organizatorii. Daca la cea de-a doua editie HipTrip a propus scurtmetraje romanesti, anul acesta festivalul a inclus in program un calup de scurtmetraje internationale din Thailanda, Bolivia, Elvetia sau SUA.

Festivalului International de Muzica de Camera SoNoRo

Vineri, 28 octombrie, se deschide editia 2016 a Festivalului International de Muzica de Camera SoNoRo, de la ora 19.00, cu un concert desfasurat in Sala Unirii de la Palatul Cotroceni. Editia a XI-a a Festivalului SoNoRo, LA MUSE ET LE POETE, va propune intalniri cu unii dintre cei mai apreciati artisti ai momentului printre care pianistii Olli Mustonen si Louis Lortie, violonistii Mihaela Martin, Ilya Gringolts sau Philippe Graffin, violoncelistii Frans Helmerson, Christian Poltera sau Maximilian Hornung. Concertul de inchidere al editiei a XI-a a Festivalului SoNoRo va avea loc in premiera la Sala Radio, pe 7 noiembrie. Festivalul SoNoRo va continua pana pe 14 noiembrie, in Timisoara, Cluj si Bistrita.

Lansare de album Vita de Vie la Arenele Romane

Dupa aniversarea de 20 de ani, din 20 februarie, cu Arenele Romane pline, trupa Vita de Vie mentine starea de sarbatoare la cote cat mai inalte, sambata, 29 octombrie, de la ora 16.00, formatia isi lanseaza urmatorul album printr-un concert. Vița de Vie lansează Șase (+), prima parte a albumului Șase/Șase și demarează turneul național de promovare a noului material.

Primă parte a albumului se numește Șase (+) și contine 6 piese. Cinci dintre acestea au fost dezvăluite pe parcursul acestui an în intregime fanilor abonați la newsletterul VdV: Luna si noi, Pe plaja-n Vama la 5, Inimi surde, Somn ușor - Join the Band și Metaforă de toamnă și Hai încearcă - feat. Cosmin Lupu - Days of Confusion & Planet H.

"Dansand in noapte", spectacolul facut dupa filmul lui Lars von Trier, se joaca duminica la Festivalul National de Teatru

Spectacolul "Dansand in noapte" de Patrick Ellsworth, dupa filmul "Dancer in the Dark" al lui Lars von Trier, se va juca duminica, 30 octombrie, de la ora 20.00, la Sala Studio a Teatrului National "I.L.Caragiale", in cadrul celei de-a 26-a editii a Festivalului National de Teatru, care se desfasoara pana pe 30 octombrie in Bucuresti. Un spectacol de teatru ce sparge barierele stilistice, dar care pastreaza, intrinsec, prin poveste, dimensiunea emotionanta a celebrului film al lui Lars von Trier. Spectacolul a obtinut in 2015 nu mai putin de 3 premii in cadrul Festivalului de Dramaturgie Contemporana editia a XXVI-a, Brasov: Premiul pentru cel mai bun spectacol, Premiul pentru cea mai buna regie - Vlad Massaci, iar Madalina Ciotea a primit Premiul special al juriului pentru rolul Selma.