Nu este o surpriza faptul ca romanii au prins gustul sarbatorilor de import, iar Halloween-ul s-a strecurat in agendele noastre. Scobim si decoram dovleci, mergem la petreceri tematice si vedem filme de groaza. Iata cateva recomandari de filme pe care sa le vezi de Halloween.

The HungerFoto: CineMagia

In salile de cinema ne asteapta doua filme de groaza proaspat lansate:

Ouija: Origin of Evil este un sequel in buna traditie a productiilor de gen care a fost primit cu laude de catre criticii de film. Povestea din suburbii nu vine cu cine stie ce noutati: o vaduva incearca sa castige un ban in plus si de pe urma sedintelor de spiritism se alege cu prezenta unei entitati malefice care pune stapanire pe fiica cea mica. Nu se ridica la nivelul filmului The Conjuring, dar fanii genului s-ar putea sa aiba parte de cateva sperieturi.

The Disappointments Room (Camera Terorii) ne anunta ca este o pelicula inspirata dupa fapte adevarate. Se pare ca multe patanii care inspira filmele de groaza au la baza mutatul intr-o casa noua. Nu stiu daca este neaparat lenea scenaristilor la mijloc sau placerea publicului de a trai cu frica in san atunci cand isi gaseste o locuinta noua dar in ultimii ani, gaselnita asta alimenteaza numeroase scenarii. Daca va era dor s-o vedeti pe Kate Beckinsale, mergeti in cinematografe, la anul o vom revedea intr-un nou capitol al francizei "Underworld".

Ne mutam pe Netflix si recomandam - in caz ca nu l-ati vazut pana acum sau daca l-ati vazut, merita un maraton nou:

Stranger Things, cele opt episoade au facut furori asta vara iar serialul a devenit revelatia sezonului prin mixul de elemente horror si science-fiction in dulcele stil al anilor '80. Povestea o are in centrul actiunii pe Eleven, o fetita cu puteri telekinetice care ii ajuta pe Dustin, Mike si Lucas sa-si gaseasca prietenul disparut. Scenariul serialului este puternic influentat de elemente din scriitura lui Stephen King, John Carpenter, Steven Spielberg si Guillermo del Toro iar fanii asteapta cu nerabdare sezonul al doilea anuntat deja de Netflix.

Din ciclul "daca doriti sa revedeti", pe TNT Romania se difuzeaza in aceasta seara de la 22:00, filmul "Army of Darkness" in regia lui Sam Raimi, cu eternul ''groovy" Bruce Campbell, in rolul lui Ash, angajat intr-o lupta impotriva armatei intunericului, in Evul Mediu.

Subsemnata va cauta prin colectia personala de DVD-uri - in caz ca nu le gasiti in magazinele din tara, comandati cu incredere de pe site-ul Amazon - si va recomanda:

The Hunger, in regia lui Tony Scott, o adaptare dupa romanului lui Whitley Strieber cu Susan Sarandon, David Bowie si Catherine Deneuve; debutul in regie al lui Scott traseaza o linie moderna-decadenta a povestilor cu vampiri iar Ryan Murphy s-a inspirat din plin la capitolul estetica si personaje cand a conceput sezonul de anul trecut din "American Hotel Story".

Mockumentarul What We Do in the Shadows regizat de Taika Waititi - atras in mrejele Marvel in calitate de regizor al productiei "Thor: Ragnarok" - si Jemaine Clement este ideal pentru All Hallows Eve. Se pare vom avea si un sequel "We're Wolves" si un serial de comedie "Paranormal Event Response Unit", unde politistii Karen si Mike vor investiga cazuri supranaturale in suburbia Te Aro din Wellington.

Incheiem seara de Halloween cu trilogia Ginger Snaps, Emily Perkins si Katharine Isabelle in rolul surorilor Fitzgerald ofera o perspectiva interesanta din punctul de vedere al personajelor feminine asupra licantropiei - avem prea putine filme cu femei varcolac.

Voi la ce filme de groaza va veti uita diseara?

Ioana, cand ia o pauza si nu mai e workaholica, se uita la filme si seriale cat e ziua de lunga si scrie despre ele pe edgeandback.ro. O gasiti si pe Facebook.