Duo-ul francez AaRON concerteaza in acest sfarsit de saptamana pentru prima oara in Bucuresti, Bosquito va sustine show-ul "Sa nu spui ce-am facut aseara" la Arenele Romane, in cadrul caruia sunt invitati, printre altii, Adrian Despot, Mircea Baniciu si Dj Hefe, iar la TNB se joaca „No Man’s Land”, o adaptare de Alexander Morfov după filmul care a castigat premiul Oscar pentru cel mai bun film străin in 2001. Iata care sunt cele mai asteptate evenimente din perioada 13-15 ianuarie.

AaRONFoto: Artmania

Concert AaRON la Club Control

AaRON (Artificial Animals Riding On Neverland, duo-ul francez compus din Simon Buret si Olivier Coursier, canta in premiera in capitala, pe 13 ianuarie, in club Control. Albumul lor de debut, "Artificial Animals Riding on Neverland", a fost lansat in 2007, moment in care a devenit cunoscut in Franta, dar si in Europa. Cel de-al doilea album, "Birds in the Storm", a fost lansat in mai 2010 si cel de-al treilea, "We Cut The Night", in 2015. Biletele pot fi cumparate online pe kompostor.ro.

Concert Bosquito la Arenele Romane

Trupa Bosquito va sustine pe 13 ianuarie un show cu invitati speciali - "Sa nu spui ce-am facut aseara"- la Arenele Romane. Printre invitatii Bosquito se numara si artistul Mircea Baniciu. Acesta se alatura lui Roman Iagupov de la Zdob si Zdub, Kempes, Ovidiu Lipan Tandarica, Adrian Despot de la Vita de Vie si DJ Hefe de la Coma. Fondata de Radu Almasan in Brasov, la inceputul anilor 2000, trupa Bosquito a abordat un fusion de rock latin cu o gama larga de influente de la muzica tiganeasca, balcanica pana la elemente simfonice si de hard rock. Biletele pot fi cumparate online de pe iabilet.ro.

Spectacolul No Man’s Land la TNB

Într-o lume măcinată de terorism și războaie, condusă de organizații globale și dependentă de mass-media, Teatrul Naţional din Bucureşti aduce în scenă vineri, 13 ianuarie, de la ora 19, una din cele mai premiate poveşti ale cinematografului contemporan, No Man’s Land de Danis Tanović, o adaptare a regizorului bulgar Alexander Morfov. Din distributie fac parte, printre altii, Mihai Calin, Richard Bovnoczki si Ciprian Nicula.

Filmul Jackie, regia: Pablo Larrain, cu: Natalie Portman si Peter Sarsgaard

In acest weekend are loc premiera filmului Jackie, cu Natalie Portman in rol principal, in Romania. Pentru acest rol Natalie Portman a fost nominalizată la Globul de Aur pentru Cea mai bună actriță în rol principal. Filmul urmărește drama Primei Doamne a Statelor Unite în cele patru zile de după asasinarea președintelui John F. Kennedy, petrecută în 1963, în Dallas. Este o perioadă pe care Jackie avea s-o descrie ca cea în care a pierdut "iubirea vieții sale", dar a câștigat "dragostea unei întregi națiuni", potrivit Cinemagia. „Natalie Portman uimește în acest portret remarcabil”, scriu jurnalistii de la The Guardian, iar multe sunt vocile care spun ca Portman ar trebui sa castige Oscarul pentru acest rol.

Baby Ford, San Proper, Priku si Suciu pun muzica la Kran

Haos Events promite o petrecere care incepe vineri seara, la 22.00, si se termina sambata dupa pranz, in club Kran. La butoane vor FI Baby Ford, San Proper, Priku si Suciu. Baby Ford este un artist prezent in industrie de peste 20 de ani, timp in care a pus bazele si a contribuit la dezvoltarea sunetului underground, fiind emblematic pentru label-uri precum Perlon, Nerv Music si altele; iar Priku este unul dintre cei mai indragiti dj din Romania, titular in echipa [a:rpia:r].

Concert de muzica sud-americana la Clubul Taranului

Sâmbătă, 14 ianuarie, de la ora 21:00, la Clubul Țăranului din Bucuresti va concerta trupa Habanegra. "HABANEGRA" este un proiect muzical de inspiratie latino-americană, care îi reuneste pe Ioana Ernea (voce), Luis Angel Palomino Tuero (pian), Raubel Torres Gonzalez (bas) si Gilberto Acen Ortega (percuţii). Repertoriul actual al trupei penduleaza intre piese traditionale cubaneze, mexicane, argentiniene ş.a., reinterpretate într-o manieră moderna, şi compozitii mai noi din acelasi spaţiu muzical. Este un repertoriu variat ca ritmuri, genuri şi stări, asemenea trăirilor şi senzaţiilor pe care le transmite aceasta muzică: de la explozia de bucurie, la emoţie, de la senzualitate, la visare.

Spectacolul “La tiganci” la Unteatru

Duminica, 15 ianuarie, la Unteatru se joaca “La tiganci”, regizat de Andrei și Andreea Grosu. În distribuție îi regăsim pe: Richard Bovnoczki, Liviu Pintileasa, Mihaela Trofimov, Corina Moise, Florina Gleznea, Cristina Casian, Bogdan Cotleț iar scenografia este semnată de Vladimir Turturica. "La tiganci- textul care vorbește cel mai clar și în același timp cel mai ascuns despre vis. Sau nu. Frumusețea luptei pe care o duci cu un text care are la baza o nuvelă fantastică e că indiferent de cine câștigă, rezultatul este uluitor: un spectacol în care recreem o lume neînțeleasă pe care încercăm să o decriptăm prin bucățele de limbaj recognoscibil."