In cazul in care nu v-ati decis unde va veti petrece timpul liber in aceasta saptamana, mai jos veti gasi cateva sugestii de evenimente organizate in Bucuresti, la care veti putea participa singuri sau impreuna cu prietenii.

Saptamana debuteaza cu o serie de spectacole la teatrele din Bucuresti. Luni, Green Hours prezinta in avampremiera, la ora 20.00, piesa de teatru "8scene", deTheresa Rebeck, cu Dana Cavaleru, Ana Macovei Alexandru Nedelcu, in rolurile principale. La Teatrul Nottara se joaca piesa "Copilul din spatele ochilor", interpretata de actrita Gabriela Popescu, in regia Lianei Ceterchi.

Marti, de ziua marelui poet Mihai Eminescu se lanseaza inca 12 volume din manuscrisele acestuia. Volumele vin in completarea celorlalte sapte volume publicate anteriori si lansate tot in ziua aniversarii nasterii poetului. Fiecare volum va fi insotit de un CD cu poze ale manuscrisului original. Evenimentul, organizat de criticul literar Eugen Simion, va avea loc la sediul Bibliotecii Academiei Romane.

Seara, cei care doresc sa asculte muzica de calitate, live, pot opta pentru Open Microphone, cu Cyfer, in clubul Big Manou, incepand cu ora 20:30. De asemenea, cinefilii pot viziona in premiera filmul "In slujba Regelui Angliei" la Hollywood Multiplex, incepand cu orele 18:00 sau 22:45.

Joi, Teatrul Masca prezinta piesa "A douasprezecea noapte", in regia lui Liviu Lucaci, incepand cu ora 20.00. Fanii trupei Proconsul ii pot asculta pe baieti, live, in clubul Space, situat pe Calea Victoriei, nr. 21 - 23. Formatia va concerta incepand cu ora 22.00.

Tot joi, de la ora 19:00, la Institutul Cultural Roman (Aleea Alexandru 38, Bucuresti) vor fi prezentate cinci scurtmetraje ale regizorului Catalin Leescu: About Time, Afterimage, Crossing, Luni dimineata, One Shot Wonder. Proiectia are loc in cadrul in cadrul programului Seara de Film la ICR.

Fara indoiala, Paradise Lost, una dintre cele mai influente trupe rock britanice din ultimii 15 ani, va incinde atmosfera la Romexpo, pe data de 19 ianuarie. Concertul va incepe la ora 19.00, iar in deschidere va evolua trupa Negura Bunget. De asemenea, pe 19 ianuarie, la Casa de Cultura a studentilor va avea loc concertul trupei Camouflage.