La Sibiu are loc singurul Circuit de Arta Stradala din lume care include picturi murale pe zidurile scolilor si liceelor. In cadrul celei de-a treia editii a Sibiu International Street ART Festival, 29 de artisti romani si straini au transformat schite in lucrari de mari dimensiuni care dau culoare zidurilor gri din zone mai putin favorizate din oras. In total 17 noi picturi murale au completat cele 31 de lucrari deja realizate in timpul editiilor precedente.

Mural pe o scoala din SibiuFoto: Zaga Brand

"Turul de Arta Stradala de la Sibiu s-a nascut din dorinta de a arata turistilor si alte zone ale orasului, nu doar centrul istoric. Circuitul este un instrument foarte bun cu care operatorii de turism pot lucra, Sibiul aliniindu-se astfel putinelor mari orase ale lumii precum Paris, Berlin, Londra, Bristol sau New York, care se pot mandri cu un astfel de tur", spune Florina Vlad, Art Director al Sibiu International Street ART Festival.

Circuitul cuprinde 48 de picturi murale si instalatii, toate amplasate in zone mai putin explorate ale Sibiului, pe 3.500 de metri patrati de ziduri. Picturile murale au fost realizate in cadrul unei campanii denumite "Culorile Romaniei" sprijinite de Policolor.

Premiera editiei din 2017 a fost realizarea unei lucrari ("Imbratisare") pe o cladire privata din Sibiu, un bloc de locuinte, de catre artistul Pisica Patrata (pe numele sau real Alexandru Ciubotariu), ambasador al campaniei "Culorile Romaniei".

O alta lucrare impresionanta este muralul lui Recis, cel mai mare ca dimensiune - 140 mp, realizat pe un zid lateral al Liceului Economic "George Baritiu". Liceul Pedagogic din oras a beneficiat de sapte lucrari, la Scoala Generala 21 au fost realizate patru murale, iar pe zidurile liceului Teoretic "Onisifor Ghibu" au fost realizate doua lucrari.