Primul weekend al celei de-a douasprezecea editii ale Festivalului International de Film de Animatie Anim'est, care se desfasoara intre 29 septembrie si 8 octombrie in mai multe spatii din Bucuresti, aduce doua dintre cele mai iubite evenimente din agenda festivalului, adresate publicului adult amator de senzatii tari si lipsit de inhibitii: Trippy Animation Night si Creepy Animation Night.

Animest 2017 Foto: Anim'est

Pentru a sasea oara la Anim'est, olandezul Michael Helmerhorst, curatorul si gazda noptii de animatii bizare si neconventionale - Trippy Animation Night - vine cu un show proaspat, menit sa scoata publicul din zona de confort. O selectie de animatii fast & furious, videoclipuri psihedelice si reclame socante, culese din arhive rare sau adunate de pe generosul YouTube, vor umple un program de doua ore destinat exclusiv publicului cu varsta de peste 18 ani.

Sideshow Feeaks, Drug Abuse & Other Experiments, Dark City Dames sau Splatter & Gore sunt doar cateva dintre subtemele editiei de anul acesta, care va incepe in prima vineri a festivalului de la ora 23.00, la Cinemateca Eforie. Unul dintre cele mai de succes evenimente din agenda Anim'est, Creepy Animation Night, ajunge anul acesta la a 9-a editie si pregateste un program special.

Selectia de filme ce ofera publicului acces la cea mai intunecata latura a animatiei va fi precedata de un performance semnat DIOSA, un proiect unic in peisajul autohton, initiat de compozitoarea si dirijoarea Simona Strungaru. Proiectul lansat in cadrul Creepy Animation Night va fi insotit de vizualurile realizate la cea mai recenta editie a atelierului intensiv de animatie Animation Worksheep, organizat de Anim'est, si va avea ca tematica ideea de sfarsitul zilei si al timpului, la miezul noptii, cand se trezesc la viata creaturi bizare si se dezlantuie evenimente neasteptate, inspaimantatoare.

Cine-concertul DIOSA va fi urmat de un maraton de trei ore de animatii horror si bizare, intre care si cel mai recent scurtmetraj de animatie realizat dupa benzile desenate ale lui Dave Cooper, invitat special la Anim'est anul acesta, si regizat de Rune Spaans - The Absence of Eddy Table.

Creepy Animation Night va avea loc sambata, 30 septembrie, la ora 24.00, la Cinemateca Eforie, unde va avea loc si performance-ul DIOSA, si la Cinema Elvire Popesco, tot de la 24.00, unde vor putea fi vazute doar filmele.

Biletele la Trippy Animation Night si la Creepy Animation Night vor putea fi achizitonate online, pe www.eventbook.ro, si din cinema, in limita locurilor disponibile. Biletul la Trippy Animation Night costa 15 lei, iar biletele la Creepy Animation Night sunt in valoare de 30 de lei, la Cinemateca Eforie, si de 20 de lei, la Cinema Elvire Popesco.

Accesul minorilor este interzis la ambele proiectii. Cea de-a douasprezecea editie a Festivalului International de Film de Animatie Anim'est va avea loc in perioada 29 septembrie - 8 octombrie 2017 la Cinemateca Eforie, Cinema Elvire Popesco, Centrul CINETic si Expirat.