Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti" organizeaza, in perioada 26 octombrie - 29 octombrie 2017, cu ocazia sarbatoririi Sfantului Dumitru, protectorul spiritual al muzeului, un targ cu produse traditionale romanesti, ce reuneste mesteri populari din intreaga tara.

Evenimentul are ca scop atat refacerea atmosferei vechilor targuri care aveau loc in preajma marilor sarbatori religioase, cat si promovarea artei traditionale romanesti. Vizitatorii vor avea ocazia sa admire arta mesterilor populari care dau viata lutului, lemnului, ce presupune tehnica incondeierii oualelor sau realizarea de masti pentru apropiatele sarbatorule de iarna.

Totodata, cei interesati pot participa la atelierele de creatie deschise cu aceasta ocazie: olarit, tesut, opincarit, pictura de icoane pe sticla, podoabe populare, s. a.

Tot in cadrul targului, cu ocazia Centenarului formarii statului national unitar roman, va fi lansat volumul "Familia taraneasca in Romania. Un secol de fotografie" in prezenta acad. Sabina Ispas si a dr. Ion Ghinoiu. In programul targului de Sf. Dumitru vor mai fi prezentate piese de teatru, expozitii de fotografie, spectacole de dansuri si cantece romanesti dar si din folclorul minoritatilor etnice.