Într-un moment în care cei mai mulţi bucureşteni sunt în mod curent revoltaţi de neajunsurile oraşului în care locuiesc, un post de radio a demarat campania "Cântarea Bucureştilor", la sfârşitul căreia se va afla care sunt cele mai frumoase locuri ale capitalei.

Tonul este dat de persoanele publice, care au răspuns primele la apelul Radio Total. Parcul Cişmigiu, centrul istoric şi copacii de pe marginea şoselelor sunt primele în topul preferinţelor celor mai multe vedete.

Actorul Dan Puric este nostalgic după Bucureştiul interbelic: “Clădirile din centrul vechi, amestecul dintre occident şi balcani, sunt atâtea zone în Bucureşti atât de frumoase, zona Universităţii Calea Victoriei, zona Palatului Regal, străzile Londra, Paris care îţi crează o altă dimensiune.

Dacă vine un străin aici, primul lucru care îl impresionează este acest act de supravieţuire al Bucureştiului de altă dată şi numeşte Casa Poporului o … “tumoră”, se afirma intr-un comunicat.

Viceprimarul Răzvan Murgeanu se gândeşte prima oară la Herăstrău şi la zona Dorobanţi. Mădălin Voicu se simte legat sufleteşte de Ateneu, Operă şi Radiodifuziune, dar mai ales de parcul Ion Voicu, în care s-a născut şi de parcurile Cişmigiu şi Herăstrău.

Fără să stea prea mult pe gânduri, Melania Medeleanu a enumerat locurile în care se plimbă cu cea mai mare plăcere: Grădina Icoanei, parcul Ioanid (Ion Voicu), strada Speranţei şi Muzeul Literaturii.

De partea cealaltă, Delia Matache este atrasă de discoteci, cluburi şi restaurante, unde se mănâncă ieftin şi bine.

Andrei Gheorghe descrie Bucureştiul ca pe o experienţă jurnalistică încheiată cu petreceri în oraş: „îmi place Bucureştiul pentru că îmi îndeplineşte cea mai mare dorinţă a unui om de presă, să fii corespondent de război în fiecare zi şi pe deasupra fără gloanţe.

Război, tranşee, în fiecare secundă se întâmplă ceva neaşteptat, iar seara, dacă ai baftă, prinzi şi un loc undeva la o petrecere sau la un teatru. Un oraş isteric, interesant, viu şi insuportabil.”

Străduţe nebătute, cafenele cochete din centrul istoric, teatrul Metropolis, magazine vechi de mătăsuri şi locuri de joacă noi pentru copii sunt locurile îndragite de vedetele din Bucureşti.