Pe 16 februarie 2008 gastile de Bboy (dansatori de breakdance) din toata tara vor sta fata in fata, intr-o confruntare 5 vs 5 pentru a-si disputa suprematia in Breakdance.

Romania Bboy Contest 5vs5, competitie organizata de 3C Events si www.romaniabboy.ro va avea loc sambata, 16.02.2008, incepand cu ora 15.00 la Casa de Cultura Preoteasa (Calea Plevnei nr. 61).

In zilele noastre, Breakdance-ul a devenit un stil de viata pentru multi oameni prinsi in miscarea Hip-Hop, iar in multe tari este adoptat ca si „sport national". Fenomentul a inceput sa prinda radacini si in Romania, trupele romanesti de b-boy dansand alaturi de trupe din Coreea, Franta, Germania, Austria - tari recunoscute ca avand o cultura hip-hop solida.

In concurs se vor confrunta cel putin 16 trupe, printre acestea numarundu-se cele mai bune echipe de B-Boys din tara, campioane la multe competitii.

Castigatorii locului I isi vor adjudeca, pe langa titlul de „cea mai buna trupa de B-boying din Romania" si premiul cel mare, in valoare de 500 EURO, se afirma intr-un comunicat.

Evenimentul este deschis publicului larg, cei interesati sa-si sustina favoritii o pot face, intrarea la eveniment costand 10 lei.

Urmariti-i la antrenamente pe cativa dintre Bboys