Bamboleo, una dintre cele mai valoroase trupe de salsa din lume, va face un mic truneu prin Romania. Trupa, formata din personaje pitoresti, artisti moderni si muzicieni complecsi, se afla in prezent in turneu european si a acceptat cu placere invitatia de a canta in Romania.

In afara de concertul sustinut la Bucuresti, pe 1 martie, Bamboleo vor mai sustine concerte pe 27 februarie la Focsani (Casa de Cultura), pe 28 februarie la Cluj Napoca (Pollus Mall) si pe 29 februarie la Constanta (Casa de Cultura a Sindicatelor). Concertul de la Bucuresti va avea loc la Palatul Copiilor.

In deschiderea tuturor concertelor din Romania va canta trupa Mandinga, potrivit unui comunicat de presa.

Numele Bamboleo defineste miscarea valurilor, dar in muzica trupei a ajuns sa insemne miscarea trupurilor care danseaza pe sunetul muzicii tropicale, trupa reprezinta reunirea unora dintre cei mai talentati muzicieni tineri din Cuba, liderul grupului este reputatul Lazaro Valdez.

Infiintat in 1995, grupul a devenit un fenomen socio-cultural care integreaza un nou stil de dans, de moda si chiar de limbaj in cultura cubaneza. Aceste elemente au devenit o expresie a sentimentelor si senzualtitatii noii generatii din Havana. BAMBOLEO a devenit una dintre cele mai cautate trupe cubaneze din ultima decada, fiind considerata o adevarata formatie de avangarda, datorita sound-ului lor agresiv si a influentelor funky.