In ultimii ani s-a promovat tot mai mult ideea de terapie prin shopping. Au, n-au nevoie de o haina noua, oamenii merg la cumparaturi. Simplul fapt ca isi iau ceva nou ii face sa se simta mai bine si sa uite de toate problemele pe care le au. Din pacate, aceste clipe de fericire nu dureaza prea mult. Iata cateva motive pentru care ar trebui sa intram mai rar prin magazine.

1. Chiar credeti ca un set de pahare noi ne va face mai fericit? Sau acele lumanari parfumate? La fel ca si obiectele decorative, o bluza sau un pantalon nou ne face sa ne simtim bine cel mult cateva zile. Apoi ne plictisim repede de ele, iar cand intram intr-un magazin ne grabim sa ne luam altele noi, pentru ca cele vechi s-au demodat.

2. Economisiti timp si energie - daca aveti mai putine obiecte, nu aveti nevoie de o casa mai mare, pentru ca spatiul in care locuiti a devenit neincapator. Prin urmare nu veti fi nevoiti sa suportati o rata mai mare. In plus, veti sta si mai bine cu timpul. In loc sa va pierdeti vremea prin magazine sau facand cratenie, aveti timp sa faceti sport. Cu cat aveti mai putine obiecte prin casa, cu atat va dura mai putin sa faceti ordine si le veti gasi mai repede atunci cand sunteti grabiti etc.

3. Economisiti bani - daca cheltuim mai putin la supermarket sau la mall, pe lucruri care ne fac fericiti 5 minute, ne raman mai multi bani pentru lucrurile importante care ne ajuta sa ne relaxam - cum ar fi o excursie intr-un loc exotic, sedinte de masaj etc.

4. Aveti mai putine de impartit in cazul unui divort - nu prea o sa aveti pe ce sa va certati. Si poate ca nici nu o sa ajungeti la divort. Multe dintre situatiile in care oamenii ajung sa se desparta pornesc de la certuri pe motiv ca unul dintre parteneri este foarte dezordonat. Avand mai putine obiecte, va va fi mai usor sa va mentineti casa curata si, in felul acesta, nu veti da mereu vina unul pe altul pentru ca lasa lucrurile aruncate pe unde ii vine.

5. Va veti imbunatati viata sexuala - veti avea mai mult spatiu sa va zbenguiti, sa nu mai vorbim ca va raman bani de cheltuit pe lucruri care va vor apropia, cum ar fi vacantele romantice.

6. Veti avea parte de mai multa intimitate - Daca aveti doar o canapea, fara fotolii, inseamna ca veti fi nevoiti sa stati mai aproape unul de celalalt.

7. Combateti poluarea, nu mai produceti atat de mult gunoi gunoi si nu mai “taiati” copacii - cu cat cumparati mai multe obiecte, cu atat veti arunca la gunoi mai multe ambalaje de carton si mai multe lucruri vechi. Reduceti poluarea nu numai pentru ca evitati sa va cumparati diverse obiectele electrocasnice, dar si pentru ca se consuma multa energie pentru confectionarea, publicitatea si transportul acestora.

8. Incercati sa va cumparati lucruri de calitate, chiar daca sunt un pic mai scumpe - in loc sa luati multe si de proasta calitate, alegeti lucruri putine si bune, care nu se strica foarte repede si care valoreaza ceva.

9. Veti fi mai sanatosi - mai putine obiecte inseamna mai putin praf, mai multa organizare, mai putine accidente.

10. Va va fi mai usor cand va scrieti testamentul - daca aveti putine obiecte, va decideti foarte repede ce si cui lasati.

Sursa: thewaronbullshit.com