In aceasta sambata, pe 16 februarie, va avea loc lansarea oficiala a DVD-ului cu filmul 4 luni 3 saptamini si 2 zile . La sediul Diverta din Plaza Romania, Anamaria Marinca, Laura Vasiliu, Vlad Ivanov si Cristian Mungiu vor raspunde intrebarilor venite din public, vor da autografe si vor povesti prin ce au trecut de la Cannes incoace.

Intrebarile pot fi lansate atat fata in fata, cat si pe adresa de e-mail 432@mobrafilms.ro, iar cele mai simpatice zece intrebari vor fi premiate cu un DVD. La eveniment vor putea fi urmarite, in premiera, secvente si cadre suplimentare neincluse in film .

In aceeasi zi, de la ora 19.00, actorii si autorii filmului vor astepta publicul la Libraria Carturesti din Bd. Magheru. La Carturesti va fi o expozitie cu toate premiile primite de film, de la Palme d’Or la trofeele Academiei Europene de Film pentru cel mai bun film al anului 2007.

Toti cei care vor cumpara sambata un DVD (49,9 RON) vor primi cadou un afis cu autograf.

Filmul lui Cristian Mungiu, castigatorul primului Palme d’Or romanesc la Cannes pentru un film de lung metraj, a fost considerat cel mai bun film din lume in anul 2007 atat de catre Federatia Criticilor de Film din Europa, FIPRESCI, cat si de catre publicatia Times si de numeroase organizatii ale criticilor de film din SUA si Europa.

Filmul a mai fost recompensat cu premiile pentru Cel mai bun film european al anului 2007 si Cel mai bun regizor european al anului de catre Academia Europeana de Film – echivalentul european al Oscarurilor. 4 luni, 3 saptamani si 2 zile este primul film romanesc nominalizat la Golden Globes si premiile Cesar.