Nu trebuie sa pornesti de la ideea ca o bijuterie este un cadou mult prea scump pentru buzunarele tale. Spre deosebire de flori si ciocolata, bijuteriile raman. Vei gasi bratari, cercei, inele, pandantive si ceasuri la preturi accesibile.

Nu este un secret ca barbatii nu obisnuiesc sa ceara ajutor. Daca faci parte din aceasta categorie, incearca sa te documentezi singur. Observa cu atentie ce bijuterii poarta acum sotia sau iubita ta, cu ce haine se imbraca cel mai des si gandeste-te ce bijuterie i s-ar potrivi la ele. Apoi arunca-ti un ochi in cutia ei cu bijuterii si vezi ce are si ce nu poarta, sa stii ce sa nu-i cumperi. Fii atent la piesele care trebuie completate. Are cercei si inel si ii mai lipseste un colier? Stii ce ai de facut.

Cand ii iei ceva, nu te gandi la ce ti-ar placea tie s-o vezi purtand, ci la ceea ce ii place ei, ce se potriveste personalitatii si stilului ei. Ii plac bijuteriile din aur, argint sau platina? Tu trebuie sa stii cel mai bine, inainte de a porni cautarile.

In afara de cele spuse mai sus, mai este nevoie de un tip de documentare. Citeste cat mai mult despre bijuterii, despre pietre pretioase si semipretioase, despre perle si mai ales despre preturile la care se vand. In felul acesta te vei simti in largul tau cand dai ochii cu un vanzator experimentat.

De indata ce te-ai lamurit cam ce si-ar dori si cam care sunt preturi, este momentul sa gasesti locul din care sa cumperi. Desi se zice ca barbatilor nu le place la cumparaturi, trebuie sa-ti calci pe inima si sa dai o raita prin magazine. Nu cumpara de la primul care-ti iese in cale. Mai cauta. Vei gasi preturi mai bune.

Cel mai sanatos este sa cumperi de la un bijutier. In afara de un certificat de garantie, stii sigur ca ai unde sa te intorci sa schimbi marfa, in cazul in care nu i se potriveste iubitei tale.

Cumpara-i ceva tematic, sa-i arati ca tii la ea. De exemplu, un pandantiv in forma de inima sau in forma de lacat cu o cheita atasata. Sunt potrivite atat pentru iubita, cat si pentru fiica, mama sau bunica. Niciodata nu vei da gres daruind astfel de bijuterii.

Indiferent de ocazia cu care ii faci cadoul, este bine sa i-l cumperi cu cateva zile inainte. Alergand prin magazine in ziua respectiva, nu o vei face sa se simta la fel de apreciata ca atunci cand o surprinzi de dimineata, la prima ora, cu un cadou frumos ambalat. Cumpara cadoul din timp si ii arati cat este de importanta pentru tine. Momentul este la fel de important ca si cadoul.

Surse: twincitygold.com, about.com