Primul album din cariera solo a lui Smiley, "In lipsa mea" este un material care reflecta experienta sa de viata, dupa cum declara artistul. Albumul include doua categorii de piese: "de suflet" (piese soul, R&B si pop) si piese "de dans", ambele la fel de cool si captivante.

Pentru compozitia celor zece piese incluse pe album, Smiley a lucrat cu Marius Moga, Don Baxter si Randi. Albumul aduce multe surprize, printre care un featuring cu Don Baxter, dupa colaborarea de succes cu Uzzi (BUG Mafia) pentru mega-hitul „In lipsa mea”.

Este un album care contine exclusiv piese care produc o impresie puternica ascultatorului si care se adreseaza unui public matur, potrivit unui comunicat de presa.

Primul extras pe single, “In lipsa mea”, se afla de saptamani bune pe primele pozitii ale clasamentelor importante din Romania. Videoclipul care a promovat piesa este in heavy-rotation la toate televiziunile specializate, facand furori in randul fanilor artistului.

Smiley isi imparte cariera in prezent intre actorie si muzica, el detinand si unul dintre rolurile principale din serialul de mare audienta difuzat la Pro Tv, “Un pas inainte”. In acelasi timp este si imaginea companiei Pepsi in Romania.

Albumul contine zece piese: "Cea mai tare piesa" Feat Don Baxter, "Preocupat cu gura ta", "In lipsa mea" Feat Uzzi, "Designed to love you", "So cold" Feat Crbl, "Pe unde iti umbla inima", "Am bani de dat" (tengo dinero) Feat Alex, Don Baxter si Marius Moga, "De-ai fi un cantec... " Feat Marius Moga", "Simt ca mor", "Un pas inainte".