Celebrul cantaret canadian Leonard Cohen va sustine un concert la Bucuresti, pe 14 iulie, in cadrul noului sau turneu mondial, informeaza site-ul LeonardCohenFiles.com, citat de agentia Mediafax.

Turneul artistului va debuta pe 6 iunie, la Toronto, si va include atat recitaluri la festivaluri unde ar putea avea un public de zeci, chiar sute de mii de spectatori, dar si in sali de spectacole mai intime, precum Opera House din Manchester.Interpretul hiturilor `Suzanne` si `So long, Marianne` va canta la festivaluri precum Sziget (Ungaria), Glastonbury (Marea Britanie), Benicassim (Spania) si Montreux Jazz Festival (Elvetia).

"Pentru multi, acest turneu reprezinta o ocazie unica in viata pentru a vedea performand o legenda precum Leonard Cohen", a declarat pentru Reuters Rob Hallett, de la AEG Live, compania care se ocupa de promovarea turneului.

Cohen, care in septembrie va implini 74 de ani, a publicat carti de poezie si fictiune inainte de a se orienta catre muzica. Cele doua romane publicate – „The Favorite Game” (1963) si „Beautiful Losers” (1966) – l-au propulsat in atentia mass-mediei. Judy Collins, una din artistii faimosi de muzica folk a folosit o secventa din creatia lui Cohen, „Suzanne”; intr-o piesa care a cucerit prin delicatetea cuvintelor sale. Cantareata i-a propus lui Leonard sa o urmeze in turnee, iar in vara lui 1967 acesta a debutat la Newport Folk Festival si a sustinut doua concerte in New York.

Primul sau album, "Songs of Leonard Cohen", a inclus si piesa "Suzanne" care mai apoi a devenit unul dintre cele mai cunoscute cantece ale sale.

Nascut in Montreal, Cohen si-a inceput cariera muzicala in New York, la sfarsitul anilor '60. El a suferit de depresie si in anii '90 s-a retras la o manastire din California pentru a studia filosofia Zen. In prezent, el isi imparte timpul intre Montreal si Los Angeles.