Pe durata desfasurarii Summit-ului NATO, Soseaua Kiseleff (intre Arculde Triumf si Piata Victoriei), Calea Victoriei si Bd. Natiunile Unite vor fi inchiseintegral soferilor bucuresteni. Se inchid si strazile din jurul Palatului Parlamentului: Str. Izvor, Calea 13 Septembrie intre Panduri si Libertatii, Bd. Libertatii si Bd. Unirii intre Piata Constitutiei si Bd. I.C. Bratianu.Harta a fost aprobata, marti, in sedinta de Consiliu a Primariei Municipiului Bucuresti.

Strazi cu culoar unic

Potrivit proiectului de hotarare aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB), in perioada 27 martie - 5 aprilie "se materializeaza culoarul securizat de deplasare a delegatiilor oficiale", anunta Mediafax.

Pe Soseaua Bucuresti - Ploiesti, de la aeroport pana la Piata Presei Libere, culoarul unic va cuprinde benzile doi si trei de circulatie, pe ambele sensuri. Circulatia masinilor va fi permisa in exteriorul culoarului, pe prima banda de circulatie, in ambele sensuri.

Pe Soseaua Kiseleff, intre Piata Presei Libere si Arcul de Triumf, va fi interzisa circulatia masinilor pe segmentul central, iar soferii vor putea circula pe arterele laterale.

Strazi complet inchise

Circulatia va fi inchisa pe Soseaua Kiseleff, intre Arcul de Triumf si Piata Victoriei si in continuare pe Calea Victoriei, pana la Podul Natiunile Unite si pe Bulevardul Natiunile Unite.

Soferii nu vor putea circula nici in perimetrul Palatului Parlamentului, respectiv strada Izvor, Calea 13 Septembrie, intre Soseaua Panduri si Bulevardul Libertatii, Bulevardul Unirii, intre Bulevardul I.C. Bratianu si Piata Constitutiei si pe Bulevardul Libertatii.

Puncte de traversare

Tot acest traseu, incepand de la Aeroportul "Henri Coanda" si pana la Palatul Parlamentului, va putea fi traversat doar in urmatoarele puncte: Soseaua Bucuresti Ploiesti - Bulevardul Aerogarii, Arcul de Triumf, Soseaua Kiseleff - strada Arhitect Ion Mincu, Calea Victoriei - Bulevardul Dacia, Calea Victoriei - Bulevardul Regina Elisabeta, Calea Victoriei - Pod Natiunile Unite.

Politia pe traseu

Echipaje de la Politia Rutiera vor insoti coloanele oficiale, asigurandu-le deplasarea pe culoarul special creat, vor asigura fluenta traficului rutier pe principalele artere din exteriorul culoarului unic si vor degaja strazile si trotuarele de masinile parcate pe traseele de deplasare si in perimetrele Palatului Parlamentului si Palatului Cotroceni.

In aceasta perioada, stationarea masinilor pe arterele din zona culoarului securizat va fi interzisa. Masinile parcate in aceasta zona vor fi ridicate si transportate de Administratia Strazilor si de primariile din cele sase sectoare, in baza dispozitiilor politistilor rutieri.