Actrita Maria Popistasu ne starneste apetitul pentru festivalul NexT cu doua productii care s-au bucurat de un succes international: scurtemetrajele 'Joi' si 'Bolnavi din dragoste'.

Filmul „Joi”, in regia lui Hadrian Marcu si prezent in competitia NexT, contureaza o zi aparent diferita din viata unei muncitoare calificata intr-o fabrica de prosoape. La sfarsitul unei zile de munca, aceasta accepta invitatia unui coleg de a o conduce acasa, iar seara se termina cu o inevitabila partida de sex.

"Prima scena de sex dintr-un film care mi se pare chiar misto. Este o scena de sex normala, cinstita, filmata fara prea multe brizbrizuri. Este un film foarte pictural, culori si imagini foarte bune", a precizat Maria Popistasu.

Productia "Bolnavi din dragoste" (Lovesick), in regia slovenei Spela Cadez , este o metafora a dragostei. Suferintele inimii, lacrimile care nu inceteaza sa curga si capetele intoarse sunt greu de vindecat, dar din fericire nu sunt incurabile.

"Din momentul in care apare personajul cu ochii in lacrimi, filmul devine numai emotie. Parca nu-ti vine sa crezi ca nu sunt actori, ci animatii", a spus actrita.

Maria Popistasu despre 'Joi' si 'Bolnavi din dragoste'

Festivalul International de Scurt si Mediu-Metraj NexT, infiintat anul trecut in memoria regizorului Cristian Nemescu si a sound-designerului Andrei Toncu, va incepe la Bucuresti pe data de 7 aprilie.

Timp de o saptamanapana, peste 100 de filme din toate colturile lumii vor rula la Cinemateca Eforie si 27 de invitati vor fi prezenti in cadrul seminariilor de regie, sound-design, productie si distributie de la Orange Concept Store de pe 9, 10 si 11 aprilie. Organizatorul festivalului este si anul acesta Societatea Culturala NexT, in jurul careia sunt grupati multi dintre prietenii si colaboratorii celor doi.