Bicicleta nu poate inlocui o masina, insa are si ea beneficiile ei. Daca nu esti prea grabit, nu ai distante mari de parcurs si nu trebuie sa mergi cu familia sau cu prietenii intr-o anumita locatie, poti renunta la masina in favoarea bicicletei. Presupunand ca locuiesti intr-un oras unde nu iti este furata de cum o scapi din ochi, iata ce avantaje ai mergand pe bicicleta:

Economisesti bani. Bicicleta este cel mai ieftin mijloc de transport. Cumparandu-ti una, iti raman in portofel toti banii pe care i-ai fi cheltuit pe benzina, diverse asigurari si taxe de drum si pe reparatii. Nu mai vorbim ca nu trebuie sa faci imprumut la banca s-o cumperi.

Te mentine in forma. Ciclismul este un exercitiu foarte bun pentru inima. Studiile arata ca daca mergi cu bicicleta de cateva ori pe saptamana, reduci tensiunea arteriala si nivelul stresului, te simti plin de energie si esti bine dispus.

Slabesti fara sa mai dai bani pe abonamentul la sala. Daca duci o viata sedentara si nu te poti duce pe jos nici ca sa cumperi o paine, ai constatat deja cat de usor te poti ingrasa. Daca insa mergi pe jos sau cu bicicleta la serviciu sau la cumparaturi, vei arde foarte multe calorii si, cu un pic de regim, vei reusi chiar sa slabesti.

Nu o sa mai stii cum e sa stai minute intregi blocat in trafic. Indiferent de ora la care pleci de acasa, le poti face cu mana soferilor care pierd ore in sir in trafic. Singurul inconvenient este ca niciunul dintre voi nu va gasi usor un loc de parcare. Tu poti avea chiar mai mult necazuri. Intr-un oras in care nu exista parcari pentru biciclete, risti sa ramai fara ea.

In plus, bicicletele nu polueaza. Imagineaza-ti cum ar fi sa treci printr-o intersectie in care nu miroase a gaze de esapament.

Bicicletele nu ucid oameni. Cand esti sofer, exista riscul sa fii implicat intr-un accident rutier in care alti oameni sa-si piarda viata. Foarte rar o bicicleta poate rani serios pe cineva.

Vezi orasul asa cum un sofer nu o poate face. Pe doua roti, te poti bucura de frumusetile locului pe unde treci, poti simti mirosuri mai mult sau mai putin placute si poti auzi sunete pe care nu le auzi din masina. De la ce patiserie vine mirosul acela care te face sa inghiti in sec? Cate stiluri arhitecturale ai observat pe strada ta? Pe bicicleta, devii turist in propriul oras.

Ciclismul iti imbunatateste performantele sexuale. Potrivit unui studiu facut de italieni, rezultatele exercitiilor de aerobic pot fi comparate cu cele ale pastilei de Viagra, pentru ca ambele dilata in aceeasi masura vasele de sange. Ideea e ca daca mergi pe bicicleta in mod regulat, te vei simti mai bine, vei fi mai plin de energie si poate chiar vei arata mai bine. Toate acestea te fac mai atragator in ochii sexului opus.

Sursa: ezinearticles.com, bicycleswest.com