Un alt festival de film important va incepe in foarte putin timp. In perioada 14-20 aprilie, se va desfasura Festivalul International de Film B-EST, aflat la cea de a IV-a editie. Invitati de onoare vor fi cineastul polonez de talie internationala Andrzej Zulawski si actorul Rutger Hauer.

Gala de deschidere a festivalului va avea loc luni 14 aprilie, orele 19:30, la Cinema Scala, unde va fi prezent si Andrzej Zulawski. Evenimentul va debuta cu proiectia filmului "Lust, Caution", in regia lui Ang Lee, care a castigat premiul "Leul de Aur" si pe cel pentru cea mai buna imagine la Festivalul de la Venetia (2007).

Aceasta va fi singura proiectie oficiala a filmului in Romania, care va putea fi vizionat pe 15 aprilie, ora 20:00, la Cinematograful Scala, in prezenta regizorului Lee.

Rutger Hauer, actor cunoscut din filme precum "Blade Runner" sau mai recentele "Batman Begins" sau 'Sin City", va inmana Trofeul Festivalului.

Andrzej Zulawski va sustine un master-class cu tema "Importanta scenariului pentru conceperea filmului", miercuri 16 aprilie, orele 11:30, la Sala "Ileana Berlogea" a U.N.A.T.C. "I.L Caragiale" Bucuresti. Printre cele mai importante filme regizate de acesta se afla "The Devil", "The Important Thing Is To Love", "Possession", "My Nights Are More Beautiful Than Your Days", "Fidelity".

Zulawski este considerat de criticii de specialitate drept un regizor profund, care nu face concesii, cu scenarii din care nu lipseste violenta, tandretea si dragostea.