Seminariile "NexT" debuteaza miercuri, 9 aprilie, la ora 10.00, in incinta Orange Concept Store cu atelierul despre regia de film documentar. Regizorul francez de documentar Nicolas Philibert, castigatorul premiului César pentru cel mai bun montaj în 2003, pentru "Ętre et avoir", este cel mai nou venit printre “seminaristii” Festivalului NexT. El va vorbi publicului de la Orange Concept Store despre regia de film documentar in cadrul unui workshop moderat de regizorul Alexandru Solomon.

De la ora 11.00 va urma seminarul agentului David Flynn care va vorbi despre rolul unui agent pentru un artist, fiind urmat, de la ora 13.00, de Masterclass-ul de regie film, sustinut de Cristian Mungiu.

David Flynn este unul dintre agentii artistici grupati in United Talents Agency, reprezentand cineasti, scenaristi, actori si tehnicieni de cinema de top, in special pe piata americana. UTA este una dintre primele agentii hollywoodiene, reprezentandu-i, printre multi alti cineasti premiati cu Oscar, pe Ethan si Joel Coen. De asemenea, in cadrul UTA, David Flynn produce si dezvolta strategii de finantare pentru filme independente. Este membru activ BAFTA si participa regulat la cele mai importante festivaluri de film, printre care Cannes, Toronto si Sundance.