Am putea spune ca s-a nascut un nou gen al jazz-ului? Nu chiar...gipsy jazz exista in Europa inca din anii '30. "Jazz manouche", cum se mai numeste acest stil, are propriul festival in Franta si daca esti curios cum suna, nu e nevoie sa faci un drum pana peste hotare. Trupa Hot Club de Bucharest va sustine un concert de gipsy jazz luni, 14 aprilie, in clubul "La Scena".

Formatia, alcatuita din Malin Cristache (leader, chitara), Jean Constantinesco (chitara), Fernando Mihalache (acordeon) si Andreas Aron (contrabas) promoveaza stilul manouche, caracterizat de "chitara, cu o forma si un sound specific, vioara (cateodata si clarinetul sau acordeonul), chitara ritmica si contrabas", spune Malin Cristache.

De unde s-au inspirat cei patru? "Django Reinhardt este considerat a fi intemeietorul jazzului european, a dezvoltat un stil incredibil de spectaculos: avand in vedere ca, dupa un tragic incendiu, putea folosi doar doua degete la mana stanga, a creeat un intreg nou sistem in jurul acestor doua degete", spune Cristache.

"Ne propunem sa promovam acest stil in Romania, mai ales ca publicul ne-a primit foarte bine, indiferent de locurile in care am cantat", a mai precizat acesta.

In clubul La Scena, pe 14 aprilie, incepand cu ora 20.00, spectatorii vor putea asculta preluari ale lui Django Reinhardt, Stephane Grapelli sau Dorado Schmitt. Biletul de intrare va costa 15 lei.

Asculta piesa "Ain't misbehavin'" in interpretarea lui Django Reinhardt si Stephane Grapelli