Printre gunoaiele, injuraturile si traficul imposibil din zona Obor a rasarit, din aceasta saptamana, o pata de culoare. Piata Obor gazduieste o galerie de arta digitala moderna, noua cladiri afisand lucrari de mari dimensiuni ale artistei japoneze Aya Kato.

Ideea apartine Galeriei de Arta Digitala 115 si este primul pas din cadrul unui proiect ce doreste sa ofere Bucurestiului o noua fata, dorindu-se astfel facilitarea accesului bucurestenilor la cele mai noi lucrari ale artistilor digitali, plasandu-le in spatii publice cu trafic intens.

Piata Obor este prima locatie aleasa pentru a fi transformata, timp de doua luni, intr-o galerie de arta, prin amplasarea unui numar de 9 lucrari de mari dimensiuni din cadrul expozitiei „Flower of Memory".

„Prin acest proiect ne propunem sa aducem arta digitala cat mai aproape de oameni, sa identificam in spatiul public suporturile potrivite pentru lucrarile de arta si sa transformam orasul intr-un loc in care ne face placere sa ne petrecem timpul. In al doilea rand, ne dorim ca actiunile noastre sa reprezinte un prim pas in schimbarea si imbunatatirea calitatii peisajului urban si a modului in care percepem orasul, iar pana acum, initiativa noastra s-a bucurat de sprijinul unui numar mare de parteneri", declara fondatorii 115, potrivit unui comunicat de presa.

Reprezentantii galeriei 115 au ca scop sustinerea noilor mijloace de creatie in arta ca instrumente indispensabile ale artistului modern. Acestia isi propun sa transforme toate intersectiile, pietele sau statiile de metrou in galerii de arta neconventionale, deschise permanent tuturor locuitorilor Capitalei.