Duminica seara a avut loc Gala de premiere a festivalului de film B-EST. Marele premiu a fost castigat de pelicula "Breath" (Soom), in regia lui Ki-duk Kim, o productie din Coreea de Sud.

Premiul a fost inmanat de Rutger Hauer, actor cunoscut din filme precum "Blade Runner" sau mai recentele "Batman Begins" sau 'Sin City". Un alt invitat de onoare prezent la eveniment a fost marele cineast polonez de talie internationala, Andrzej Zulawski.

Premiul pentru "Cea Mai Buna Regie" s-a acordat lui Christian Petzold, pentru regia filmului "Yella", Germania, 2007, iar Nae Caranfil a castigat premiul "Cel Mai Bun Scenariu", cu fimul "Restul e tacere".

Festivalul International de Film B-EST este dedicat preponderent productiilor independente, filmelor realizate cu buget mic sau mediu, dar si filmelor vechi sau noi care nu vor fi uitate si se inscriu in istoria cinematografiei universale.

Cea de-a patra editie a Festivalului International de Film B-EST organizat la Bucuresti a avut in competitie 3 sectiuni: lungmetraj, documentar si scurtmetraj.

Vezi trailerul filmului "Breath"

In cadrul festivalului s-au mai acordat urmatoarele premii:

  • premiul pentru "Cea mai Buna Imagine" i s-a cuvenit lui Virginie Saint Martin, pentru imaginea filmului "I am from Titov Veles", Macedonia-Slovenia-Belgia-Franta, 2007;
  • premiul pentru "Debut" a fost castigat de pelicula "Meduzot / Jellyfish", regia Shira Geffen, Etgar Keret, Franta - Israel, 2007.
  • Pentru Sectiunea "Documentar", juriul format din Dana Duma, Laurentiu Damian si Dragan Jovicevic (Serbia, presedintele juriului), au hotarat ca premiul pentru "Cel Mai Bun Documentar" sa il primeasca pelicula  "Razboi pe calea undelor / Cold Waves", in regia lui Alexandru Solomon, Romania 2007.
  • Pentru "Sectiunea Scurtmetraj", juriul, format din 3 studenti ai UNATC "I.L. Caragiale"- Cristina Stroea, Gabriela Filippi, Andra Petrescu a decis ca premiul pentru "Cel Mai Bun Scurtmetraj"  sa fie primit de pelicula "Hey ho, comrades", in regia lui Gregor Bozic, Slovenia, 2007.

De asemenea, s-au mai acordat premii pentru inca doua categorii:

  • premiul "Publicului" a fost acordat productiei "Restul e tacere / the Rest is silence", regia Nae Caranfil, Romania, 2007;
  • premiul pentru o "cariera stralucita" castigat de regizorul Liviu Ciulei si actrita Ioana Bulca.