Esti din Timisoara, Bucuresti, Craiova sau Iasi? Daca da, ai ocazia sa vezi filme europene in premiera in Romania, la cea de-a XII-a editie a Festivalului Filmului European. Acesta se va desfasura in cele trei orase, intre 8-30 mai. Tema centrala a festivalului este dialogul intercultural, selectia din acest an cuprinzand atat filme de fictiune, cat si documentare.

Cristian Mungiu, ambasador onorific al Festivalului, a realizat spotul de promovare al evenimentului, continuand astfel o traditie inaugurata cu Cristi Puiu si Corneliu Porumboiu, cineasti cu un bogat palmares international.

Deschiderea festivalului va avea loc joi, 8 mai, la Sala Palatului, cu o seara de gala la care va fi prezentat filmul „Cuscus cu chefal" („La graine et le mulet", Franta, 2007), in regia lui Abdellatif Kechiche, cineast distins cu numeroase premii internationale.

La Bucuresti festivalul se desfasoara in perioada 8-18 mai, iar filmele vor putea fi vazute la cinema Studio si la Muzeul Taranului Roman. Aici vor avea loc proiectii in aer liber si in interior (sala Horia Bernea), potrivit unui comunicat de presa.

Festivalul va continua la Timisoara, in perioada 21 – 23 mai, la Cinema City, ajungand apoi la Craiova, intre 23 si 25 mai, la cinematografele Patria si Modern si Iaşi, 28-30 mai, la Cinema City.